Dronefoto Schans Buitenwacht vanaf Stadsbrug Kampen zijde

Verbeter Kampen – praat met ons mee

14 mei 2024
nieuws

Gemeente Kampen legt van 22 tot en met 28 mei haar oor te luisteren in de samenleving. Hoe ‘doen’ we het als gemeente? Wat gaat goed en wat kan beter? Op welke manier willen inwoners bij en door de gemeente betrokken worden? Met deze vragen gaan ambtenaren de straat op, met het motto ‘(Ver)beter Kampen: Kan het beter, laat het ons weten!’

Wethouder Dienstverlening Bernard van den Belt: 

“Een goede dienstverlening, betrokken en tevreden inwoners dat vinden we heel belangrijk. Inwoners en ondernemers worden daarom vaak gevraagd om mee te denken en mee te praten over allerlei belangrijke onderwerpen. Op dit moment werken we aan verschillende visies over dienstverlening en inwonerbetrokkenheid in de toekomst. Dit kunnen we niet doen zonder met onze inwoners en ondernemers te spreken.”

Wethouder Erik Faber, die onder andere over inwonerparticipatie gaat vult aan: 

“Dit zijn onderwerpen die iedereen aangaan en daarom vinden we het heel belangrijk te horen wat de wensen, ideeën en gedachten van inwoners en ondernemers uit de gemeente Kampen zijn. En we zijn benieuwd wat voor soort organisatie er past bij de wensen en ideeën van onze inwoners. Moet er meer vanuit de wijken gewerkt worden? En wat voor gemeentehuis past er bij die toekomstbeelden? We horen het heel graag. Daarom gaan we deze week de straat op.” 

Om deze gesprekken te kunnen voeren wordt, onder de noemer Verbeter Kampen, een speciale Participatieweek georganiseerd. Een week waarin er iedere dag op een andere locatie mensen klaar staan om met inwoners, ondernemers en netwerkpartners in gesprek te gaan. Zij horen graag van u hoe u denkt dat Kampen kan verbeteren op het gebied van dienstverlening en inwonerparticipatie. 

Ook u bent van harte welkom om mee te praten. Hieronder ziet u de tijden en locaties waar de medewerkers van de gemeente te vinden zijn. Komen deze u niet uit maar wilt u wel graag meepraten? Stuur dan een e-mail naar verbeterkampen@kampen.nl.

DagLocatie 1Locatie 2

Woensdag

22 mei

Skatebaan stadspark, Broedersingel, Kampen

Van 14.00 – 16.00 uur

Cruijff Court Brunnepe, Troelstrasingel, Kampen

Van 16.00 – 18.00 uur

Donderdag

23 mei

Op afspraak

Opvanglocatie voor Oekraïners, Parallelweg, IJsselmuiden

Van 18.00 – 20.00 uur

Vrijdag

24 mei

We komen graag bij ondernemers op de koffieWe komen graag bij ondernemers op de koffie

Zaterdag

25 mei

Zaterdagmarkt, Nieuwe Markt, Kampen 

Van 10.00 – 12.00 uur

Molen De Valk, Brinkweg, Zalk 

Van 11.00 – 12.00 uur

Maandag

27 mei

Hal stadhuis, Burg. Berghuisplein 1, Kampen

Van 10.00 – 12.00 uur en 14.00 – 16.00 uur

Bibliotheek / Kulturhus IJsselmuiden

Laanzicht 7, IJsselmuiden

Van 14.00 – 16.00 uur

Dinsdag

28 mei

Dorpshuis Mastenbroek
Kerkwetering 1, Mastenbroek

Van 10.00 – 12.00 uur

Ons Erf, Kampereiland

Heultjesweg 14, Kampen

Van 15.00 – 17.00 uur