Verandering speelterreinen

De speelterreinen in de gemeente Kampen gaan veranderen. Wat nu speelplekken zijn voor jonge kinderen of jongeren, worden plekken in de buitenruimte voor alle inwoners. Eind dit jaar beslissen wij of deze nieuwe manier van kijken naar de buitenruimte wordt ingevoerd in de hele gemeente Kampen.

Stel dat de hele gemeente een plek is om te bewegen, ontmoeten, spelen en sporten. Voor alle leeftijden. En dus niet alleen speelplekken voor kinderen. Een speellandschap met groene, prettige plekken met ook ruimte voor ontmoeting. Wat zou u dan willen doen? En wat heeft u daar dan voor nodig?

Hoe gebruikt u de openbare ruimte?

Dat kunt u ons laten weten via de uitgebreide vragenlijst. Door deze vragenlijst in te vullen kunt u laten weten wat u belangrijk vindt. Wat er volgens u ontbreekt. Of wat er juist moet blijven. Denk en doe mee en vul de vragenlijst in. In de video ziet u hoe de buitenruimte ingericht kan worden.

Animatie verandering speelterreinen gemeente Kampen

Door de video te bekijken accepteert u de servicevoorwaarden van Google en het privacybeleid van Google.

Wat doen we met de antwoorden?

Ruim 1.000 inwoners namen de moeite om de enquête geheel of gedeeltelijk in te vullen. Dit geeft ons al best een goed beeld van hoe er buiten wordt gesport, gespeeld en ontmoet. De vragenlijst blijft heel 2022 nog open staan, maar de resultaten van Hagenbroek en IJsselmuiden worden niet meer verwerkt voor de bewonersavonden. Wel nemen wij de antwoorden uit de Flevowijk mee in de wijkvisie. De vragenlijst wordt eind 2022 gebruikt om de gemeenteraad te laten zien hoe de Kampenaren de buitenruimte gebruiken en om een voorstel te doen voor nieuw beleid voor spelen, bewegen en ontmoeten.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar speelterreinen@kampen.nl.

Bewonersbijeenkomsten in mei

Op 16 en 23 mei waren er informatie- en ontwerpbijeenkomsten over de speelruimte in Hagenbroek en IJsselmuiden Centrum (noord). In de middag voor de kinderen en in de avond voor omwonenden. De opkomst was helaas door het korfbaltoernooi en het weer niet heel hoog. Maar voor veel plekken ontvingen we input.

Met de input zijn de buurtkaarten nu klaar en maken we ontwerpen voor de speelplekken. De buurtkaarten voor Hagenbroek en IJsselmuiden Centrum staan hieronder.  Hierop kunt u zien wat er op de speelplek gaat gebeuren. In najaar 2022 vindt hiervoor de eerste renovatieronde plaats waar vooral veel oude toestellen zullen verdwijnen en er meer groen op de speelplekken komt. Ook wordt een begin gemaakt met enkele speel- en beweegroutes.

Presentatie resultaten bevraging en ontwerpen per plek in juli

Van 11 tot en met 15 juli hingen de ontwerpen op het gemeentehuis in Kampen en waren voor alle bewoners in te zien. Daarnaast waren er inloopmomenten waarin medewerkers van de gemeente Kampen vragen konden beantwoorden. Een gesprek met een ontwerper was ook mogelijk. 

Tijdens de presentatie van de ontwerpen was er een scherm waarop de aanwezigen de resultaten van de bevraging over hoe de buitenruimte in Kampen wordt gebruikt konden inzien. Zij konden zelf bladeren door de antwoorden in hun buurt en zien wat de meeste mensen goede of slechte plekken vinden, waar de meeste mensen wandelen als ze een ommetje maken en nog veel meer.

Een voorbeeld

In Brunnepe hebben de bewoners en kinderen een speelplek zonder toestellen gemaakt. Een groene speelplek met natuurlijke materialen én verrassende uitdagingen. Ruimte om te ontmoeten, te genieten van een groene omgeving én volop speelgelegenheid. Hoe deze plek eruit ziet? Bekijk de video.

Speelterreinen: spelen zonder toestellen Brunnepe

Door de video te bekijken accepteert u de servicevoorwaarden van Google en het privacybeleid van Google.

Ontwerpen klaar

In de eerste week van augustus zijn de ontwerpen afgerond. Hierin zijn alle bewonersreacties verwerkt en dit leidde tot kleine en grote aanpassingen in enkele ontwerpen. Ondertussen vonden we de uitvoerende partijen. Zij maken nu een offerte voor de uitvoering. Eind oktober verwachten we een uitvoeringstekening en een uitvoeringsplanning te hebben.

We beginnen nog deze herfst met de werkzaamheden aan de speelterreinen in Hagenbroek en IJsselmuiden Centrum Noord en zijn rond februari klaar. In het voorjaar kan er dus lekker gespeeld worden op de nieuwe plekken. De uitvoeringstekeningen staat medio november op deze webpagina. Heeft u vragen? Mail gerust naar speelterreinen@kampen.nl, dan lichten wij het toe.

Noodzakelijk onderhoud melden

Een melding over onderhoud, beschadiging of overlast kunt u doorgeven via het meldingsformulier. U kunt ook bellen met ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 038 (optie 3).

Heeft u andere vragen?

Stuur dan een e-mail naar speelterreinen@kampen.nl.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier