youth-child iconVerandering speelterreinen

De speelterreinen in de gemeente Kampen veranderen. Wat nu speelplekken zijn voor jonge kinderen of jongeren, worden plekken in de buitenruimte voor alle inwoners.

Stel dat de hele gemeente een plek is om te bewegen, ontmoeten, spelen en sporten. Voor alle leeftijden. En dus niet alleen speelplekken voor kinderen. Een speellandschap met groene, prettige plekken met ook ruimte voor ontmoeting. Wat zou u dan willen doen? En wat heeft u daar dan voor nodig? Kijk ook deze video:

Animatie verandering speelterreinen gemeente Kampen

Door de video te bekijken accepteert u de servicevoorwaarden van Google en het privacybeleid van Google.

In 2022/2023 zijn Hagenbroek en IJsselmuiden Centrum Noord uitgevoerd. Voor 2023/2024 staan Flevowijk, Kampen Zuid en Bovenbroek op de planning.

Vragenlijst

We hebben een vragenlijst gemaakt. Hierin kan je aangeven hoe je je wijk gebruikt als je buiten bent voor bewegen, ontmoeten, spelen en sporten. Ook kan je aangeven welke plekken je goed of minder goed vind en wat je wensen zijn.

Ruim 1.500 inwoners hebben de vragenlijst al geheel of gedeeltelijk ingevuld. Ook bewoners die niet in de genoemde wijken wonen. Dit geeft ons een goed beeld van hoe er buiten wordt gesport, gespeeld en ontmoet. De antwoorden  op de vragenlijst worden gebruikt voor het maken van de ontwerpen. Maar ook om eind 2023 het college en de gemeenteraad te laten zien hoe inwoners de buitenruimte gebruiken én om het nieuwe beleid voor spelen, bewegen en ontmoeten te onderbouwen.

Flevowijk

In de Flevowijk zijn we samen (gemeente Kampen, WIJZ en Deltawonen) de buurt in geweest om te praten over hoe we beter en meer kunnen spelen, bewegen en ontmoeten in de wijk. Er is een buurtkaart gemaakt waarop staat wat er op hoofdlijnen komend jaar wordt gedaan. De ontwerpen zijn gepresenteerd aan de buurt tijdens een inloopbijeenkomst. De ontwerpen werken we nu verder uit. 

Naast de speelplekken wordt gewerkt aan een buurttuin bij de kerk, kleinschalige moestuinprojecten bij de Wortmanflats en een natuurlijk spelen zone tussen de beide schoolpleinen. Download hier de nieuwsbrief met informatie over wat er speelt in het kader van de Groene en Gezonde Flevowijk.

Wil je op de hoogte gehouden worden of uitnodigingen voor bijeenkomsten in mail dan naar speelterreinen@kampen.nl. Vermeld je naam en in welke wijk je betrokken wilt zijn.

Zuid en Bovenbroek

Afgelopen weken zijn we de buurt ingegaan om samen met bewoners ontwerpen te maken voor de speelplekken in Zuid en Bovenbroek. We willen ook het park tussen de beide buurten een facelift geven en hier mooie plekken maken. Op deze buurtkaart staat aangegeven wat op hoofdlijnen de plannen zijn.

Op 14 september is er een inloopbijeenkomst in het park van 17.00 uur tot 20.00 uur waar de ontwerpen worden gepresenteerd. U bent van harte welkom om de ontwerpen te bekijken.

Wilt u op de hoogte gehouden worden of uitnodigingen voor bijeenkomsten in mail dan naar speelterreinen@kampen.nl. Vermeld uw naam en in welke wijk u betrokken wilt zijn.

Speel- en beweegroutes

Er komen speel- en beweegroutes door heel Kampen. Als je zo’n route volgt kom je onderweg leuke opdrachten tegen of informatie over de omgeving. De speel- en beweegroutes lopen altijd van de ene naar de andere speelplek of een rondje door de buurt.

De eerste routes  komen in Het Groene Hart, in Hagenbroek en IJsselmuiden Noord. Later volgen ook routes in Flevowijk, Zuid en Bovenbroek.

Speelplekken en omvorming

De speelplekken komen er net wat anders uit te zien. Op elke plek komen 1 of meerdere bomen. Ook komt er veel gras, hagen en plantsoen bij. Leuk om naar te kijken en om in te spelen. Bovendien zorgt het groen voor verkoeling en leefruimte voor insecten en vogels.

Op elke plek wordt een normale tegel vervangen door een rookvrij tegel: wij gunnen  alle kinderen speelplekken waar ze rookvrij kunnen spelen.

Noodzakelijk onderhoud melden

Een melding over onderhoud, beschadiging of overlast kunt u doorgeven via het meldingsformulier. U kunt ook bellen met ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 038 (optie 3).

Beheer speelplekken

Op een aantal speelplekken worden alleen toestellen vervangen of verwijderd. Als de speelplek daardoor verandert, worden de buurtbewoners betrokken bij het nieuwe ontwerp en de inrichting van de speelplek.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Mail gerust naar speelterreinen@kampen.nl.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen