youth-child iconVerandering speelterreinen

De speelterreinen in de gemeente Kampen veranderen. Wat nu speelplekken zijn voor jonge kinderen of jongeren, worden plekken in de buitenruimte voor alle inwoners. In de loop van 2023 beslissen wij of deze nieuwe manier van kijken naar de buitenruimte wordt ingevoerd in de hele gemeente Kampen.

Stel dat de hele gemeente een plek is om te bewegen, ontmoeten, spelen en sporten. Voor alle leeftijden. En dus niet alleen speelplekken voor kinderen. Een speellandschap met groene, prettige plekken met ook ruimte voor ontmoeting. Wat zou u dan willen doen? En wat heeft u daar dan voor nodig? Kijk ook deze video:

Animatie verandering speelterreinen gemeente Kampen

Door de video te bekijken accepteert u de servicevoorwaarden van Google en het privacybeleid van Google.

Een voorbeeld

In Brunnepe hebben de bewoners en kinderen een speelplek zonder toestellen gemaakt. Een groene speelplek met natuurlijke materialen én verrassende uitdagingen. Ruimte om te ontmoeten, te genieten van een groene omgeving én volop speelgelegenheid. Hoe deze plek eruit ziet? Bekijk de video.

Speelterreinen: spelen zonder toestellen Brunnepe

Door de video te bekijken accepteert u de servicevoorwaarden van Google en het privacybeleid van Google.

Nieuwe proefwijk 2023 Flevowijk

Woont u in de Flevowijk en wilt u meedenken over de speelruimte? Door deze vragenlijst in te vullen kunt u laten weten wat u belangrijk vindt. Wat er volgens u ontbreekt. Of wat er juist moet blijven. Denk en doe mee en vul de vragenlijst in. In de video ziet u hoe de buitenruimte ingericht kan worden.

Wat doen we met de antwoorden?

Ruim 1.000 inwoners namen de moeite om de enquête geheel of gedeeltelijk in te vullen. Ook bewoners die niet in de proefwijk wonen. Dit geeft ons al best een goed beeld van hoe er buiten wordt gesport, gespeeld en ontmoet. De vragenlijst blijft heel 2023 nog open staan, maar de resultaten van Hagenbroek en IJsselmuiden worden niet meer verwerkt voor de bewonersavonden. Wel nemen wij de antwoorden uit de Flevowijk mee in de wijkvisie. De vragenlijst wordt eind 2023 gebruikt om de gemeenteraad te laten zien hoe de Kampenaren de buitenruimte gebruiken en om een voorstel te doen voor nieuw beleid voor spelen, bewegen en ontmoeten.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar speelterreinen@kampen.nl.

Nieuwe speelruimte voor Hagenbroek en IJsselmuiden bijna klaar

Met de input van bewoners zijn de ontwerpen voor de speelplekken gemaakt. De uitvoerende partijen HVR Speeltotaal en ID Verde zijn tot  half maart bezig met het vernieuwen van de speelplekken. Dat kan iets eenvoudigs zijn, maar ook een grotere aanpassing. Niet overal kan meteen gespeeld worden. Soms komen er hekwerken te staan. Deze zorgen ervoor dat het gras kan groeien of de beplanting kan aanslaan.

Groen

Er komt een grote centrale speelplek op de Ds. Overduinhof. Deze plek is geschikt voor iedereen. Er komen uitdagende toestellen en een waterspeelplek. Ook voor kinderen met een beperking zijn hier meespeelopties. De andere speelplekken worden wat kleiner en vooral groener. Op elke plek komen één of meerdere bomen. Ook komt er veel gras, hagen en plantsoen bij. Leuk om naar te kijken en om in te spelen. Bovendien helpt een groene omgeving tegen de opwarming van de aarde. Het zorgt namelijk voor verkoeling.

Speel- en beweegroutes

Er komen speel- en beweegroutes. Als je zo’n route volgt kom je vanzelf op plekken met diverse acties om te bewegen en spelen. De speel- en beweegroutes lopen altijd van de ene naar de andere speelplek. De routes verbinden zo alles speelplekken met elkaar!   

Rookvrij

Op elke plek wordt een normale tegel vervangen door een rookvrij tegel. Als gemeente Kampen gunnen we alle kinderen speelplekken waar ze rookvrij kunnen spelen. En op sommige plekken met wat meer verharding komt een knikkertegel gemaakt van 100% hergebruikt plastic (circulair).

Ontwerpen herinrichting speelterreinen

Op de pagina Definitieve ontwerpen staan de nieuwe ontwerpen van speelterreinen in Kampen en IJsselmuiden. U kunt de ontwerptekeningen ook als pdf-bestand downloaden.

Noodzakelijk onderhoud melden

Een melding over onderhoud, beschadiging of overlast kunt u doorgeven via het meldingsformulier. U kunt ook bellen met ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 038 (optie 3).

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Mail gerust naar speelterreinen@kampen.nl.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier