Zicht op Kampen vanaf de IJssel

Verandering speelterreinen

De speelterreinen in de gemeente Kampen gaan veranderen. Wat nu speelplekken zijn voor jonge kinderen of jongeren, worden plekken in de buitenruimte voor alle inwoners. Eind dit jaar beslissen wij of deze nieuwe manier van kijken naar de buitenruimte wordt ingevoerd in de hele gemeente Kampen.

Stel dat de hele gemeente een plek is om te bewegen, ontmoeten, spelen en sporten. Voor alle leeftijden. En dus niet alleen speelplekken voor kinderen. Een speellandschap met groene, prettige plekken met ook ruimte voor ontmoeting. Wat zou u dan willen doen? En wat heeft u daar dan voor nodig?

Hoe gebruikt u de openbare ruimte?

Dat kunt u ons laten weten via de uitgebreide vragenlijst. Door deze vragenlijst in te vullen kunt u laten weten wat u belangrijk vindt. Wat er volgens u ontbreekt. Of wat er juist moet blijven. Denk en doe mee en vul de vragenlijst in. In de video ziet u hoe de buitenruimte ingericht kan worden.

Animatie verandering speelterreinen gemeente Kampen

Door de video te bekijken accepteert u de servicevoorwaarden van Google en het privacybeleid van Google.

Wat doen we met de antwoorden?

Ruim 1.000 inwoners namen de moeite om de enquête geheel of gedeeltelijk in te vullen. Dit geeft ons al best een goed beeld van hoe er buiten wordt gesport, gespeeld en ontmoet. De vragenlijst blijft heel 2022 nog open staan, maar de resultaten van Hagenbroek en IJsselmuiden worden niet meer verwerkt voor de bewonersavonden. Wel nemen wij de antwoorden uit de Flevowijk mee in de wijkvisie. De vragenlijst wordt eind 2022 gebruikt om de gemeenteraad te laten zien hoe de Kampenaren de buitenruimte gebruiken en om een voorstel te doen voor nieuw beleid voor spelen, bewegen en ontmoeten.

Heeft u hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar speelterreinen@kampen.nl.

bewonersbijeenkomst speeltuinen

Bewonersbijeenkomsten in mei

Op 16 en 23 mei waren er informatie en ontwerpbijeenkomsten over de speelruimte in Hagenbroek en IJsselmuiden Centrum (noord). In de middag voor de kinderen en in de avond voor omwonenden. De opkomst was helaas door het korfbaltoernooi en het weer niet heel hoog. Maar voor veel plekken hebben we input ontvangen.

Met de input zijn de buurtkaarten nu klaar en zijn we ontwerpen aan het maken voor de speelplekken. De buurtkaarten zijn op deze website bijgevoegd. Kijk hier voor Hagenbroek en hier voor IJsselmuiden Centrum (PDF) Hierop kan je zien wat er op de speelplek gaat gebeuren naar de toekomst toe. In najaar 2022 vind hiervoor de eerste renovatieronde plaats waar vooral veel oude toestellen zullen verdwijnen en er gewerkt gaat worden aan meer groen op de speelplekken. Ook wordt een begin gemaakt met enkele speel- en beweegroutes.

Presentatie resultaten bevraging en ontwerpen per plek in juli

In de week van 11 tot en met 15 juli hangen de ontwerpen op het gemeentehuis in Kampen en zijn deze voor alle bewoners in te zien. Speciaal voor de bewoners van Hagenbroek en IJsselmuiden Centrum (noord) zijn er inloopmomenten waar medewerkers van de gemeente Kampen aanwezig zijn. Dit is op 11 en 14 juli tussen 16.00 uur en 17.00 uur voor kinderen en tussen 20.00 en 21.30 uur voor overige bewoners. Het is een inloop, maar wil je een gesprek met een ontwerper stuur dan een mail met voorkeur voor dag en tijd naar speelterreinen@kampen.nl.

Tijdens de presentatie van de ontwerpen is er ook een scherm waar de resultaten van de bevraging over hoe de buitenruimte in Kampen wordt gebruikt ingezien kunnen worden. Je kan zelf bladeren door de antwoorden in jouw buurt en zien wat de meeste mensen goede of slechte plekken vinden, waar de meeste mensen wandelen als ze een ommetje maken en nog veel meer.

bewonersbijeenkomst speeltuinen

Een voorbeeld

In Brunnepe hebben de bewoners en kinderen een speelplek zonder toestellen gemaakt. Een groene speelplek met natuurlijke materialen én verrassende uitdagingen. Ruimte om te ontmoeten, te genieten van een groene omgeving én volop speelgelegenheid. Hoe deze plek eruit ziet? Bekijk de video.

Speelterreinen: spelen zonder toestellen Brunnepe

Door de video te bekijken accepteert u de servicevoorwaarden van Google en het privacybeleid van Google.

Noodzakelijk onderhoud melden

Een melding over onderhoud, beschadiging of overlast kunt u doorgeven via het meldingsformulier. U kunt ook bellen met ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 038 (optie 3).

Heeft u andere vragen?

Stuur dan een e-mail naar speelterreinen@kampen.nl.

Contact met de gemeente

U kunt online een afspraak maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier