help-support iconVeelgestelde vragen over de mantelzorgwaardering

Op deze pagina vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over de mantelzorgwaardering.

Zorgt u langere tijd en onbetaald voor iemand in uw omgeving? Bijvoorbeeld voor uw partner, ouder, kind, familielid, vriend, kennis of buur? U bent dan mantelzorger. De zorgverlening komt direct vanuit de sociale relatie en wordt meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden gegeven.

U kunt als mantelzorger gebruikmaken van verschillende regelingen en voorzieningen en bijvoorbeeld de jaarlijkse mantelzorgwaardering aanvragen.

U kunt de mantelzorgwaardering dan niet bij de gemeente Kampen aanvragen. Woont u als mantelzorger in de gemeente Kampen, maar degene voor wie u zorgt niet? U kunt dan informeren bij de gemeente waar de zorgvrager woont. Elke gemeente bepaalt namelijk zelf hoe zij de mantelzorgwaardering vormgeeft.

De mantelzorgwaardering voor volwassenen is een financiële waardering van € 100. Voor jonge mantelzorgers tot 18 jaar is er een tegoedbon van € 15. Mantelzorgers van 18 jaar en ouder die in de gemeente Kampen wonen, ontvangen ook een bloemetje.

Ja. De zorgsituatie kan namelijk zijn veranderd. U moet de mantelzorgwaardering daarom ieder jaar opnieuw aanvragen.

U kunt de mantelzorgwaardering het hele jaar aanvragen. Per kalenderjaar kan een mantelzorger 1 aanvraag indienen. De aanvraagdatum bepaalt voor welk kalenderjaar u de mantelzorgwaardering aanvraagt.

Ja. Als u aan de voorwaarden voldoet, dan kunt u de mantelzorgwaardering nog aanvragen.

U ontvangt de mantelzorgwaardering binnen 8 weken.

Neem contact op met de gemeente Kampen via telefoonnummer 14 038 (keuze 1) of stuur een e-mail naar mantelzorgwaardering@kampen.nl.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Kampen