venture iconVacature locatiemedewerker opvang asielzoekers (16-24 uur per week)

Ben jij een aanpakker, met het hart op de goede plaats? Help jij mensen en weet je ook wanneer je even achteroverleunt, om mensen zelf tot oplossingen te laten komen? Geef jij mensen het zetje om mee te doen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Sinds 1 maart heeft de gemeente een noodopvang gerealiseerd voor 80 vluchtelingen. Medewerkers van de gemeente werken samen met het COA, IND, vluchtelingenwerk, maatschappelijke organisaties, lokale vrijwilligersorganisaties en diverse andere partners en instanties. Samen zorgen we ervoor dat de bewoners zich veilig en welkom voelen en bieden we een fijne tijdelijke woonplek.

Wat?

Als locatiemedewerker zorg jij voor een fijne, rustige en leefbare omgeving voor de bewoners van de opvanglocatie. Je ontvangt nieuwe bewoners, bent het eerste aanspreekpunt voor de bewoners en helpt hen met praktische zaken en vragen. Je fungeert als de ogen en oren op de opvanglocatie en signaleert spanningen en afwijkend gedrag. Indien nodig spreek je bewoners daarop aan.

Hoe?

Je werkt nauw samen met jouw collega’s in een enthousiast team. Dat doen we gastvrij en met plezier! Je onderhoudt de dagelijkse contacten met bewoners, je beantwoord vragen en helpt bij het maken van afspraken. Je signaleert en rapporteert over hun welbevinden, zowel op individueel als op collectief niveau. Je hebt nauw contact met de beveiligers en medewerkers van het hotel. Wanneer de situatie daarom vraagt escaleer je naar de coördinator of manager.

Jouw werktijden zijn flexibel en bestaan uit diensten van 8:30 tot 17:00, ook in de weekenden.

Wie?

Je bent een echt mensenmens en kunt je goed inleven in andere culturen en gewoonten. Je bent flexibel en weet prima om te gaan met druk die je kunt ervaren door de veelheid aan binnenkomende vragen en problemen en bijbehorende emotionele omstandigheden. Je kunt nabij zijn en toch voldoende professionele afstand bewaren (balans houden). Je houdt rekening met maatschappelijke, persoonlijke en organisatorische omstandigheden. Je bent oplossingsgericht, sensitief en een teamplayer.

Wat breng je mee?

  • Minimaal afgeronde MBO 4 opleiding, bij voorkeur in de richting van hulpverlening (bijvoorbeeld sociaal en/of maatschappelijk werk).
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Kennis van vluchtelingenproblematiek, hulpverleningsprocessen of een interculturele context is een pré.
  • Kennis van gesprekstechnieken en/of ervaring met interculturele communicatie is ook een pré.
  • Kennis van Officeprogramma’s Word en Exel en kunnen omgaan met Outlook.

Overige informatie

Wij zijn per direct op zoek naar een nieuwe collega, aantal uren in overleg. De functie valt onder cao-gemeenten in salarisschaal 6. Dit betreft een tijdelijke functie voor de duur van 4 maanden.

Een Verklaring omtrent het Gedrag is voor deze functie een vereiste.

Wat bieden wij?

  • Salaris volgens Cao van Gemeenten (schaal 6), reiskostenvergoeding woon- werkverkeer en deelname aan een pensioenregeling
  • De opdracht duurt tot eind oktober 2023

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met locatiecoördinator Annelies de Jong. Mobiele telefoon: 06-25473276

Solliciteren

Is dit jouw baan? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk door een korte motivatie en curriculum vitae te mailen t.a.v. Annelies de Jong via PenO@kampen.nl.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen