Schoolregelingen

Woont u in Kampen, heeft u een laag inkomen en schoolgaande kinderen? Heeft u moeite met rondkomen door kosten die te maken hebben met school? Laat het ons weten. Wij kunnen u mogelijk helpen met deze kosten.

Voor gezinnen met een laag inkomen zorgen schoolkosten soms voor financiële problemen. Als uw kind voor het eerst naar de middelbare school gaat, is er vaak een nieuwe fiets, rugzak of ander schoolmateriaal nodig. En de school vraagt ook meestal een bijdrage voor schoolreisjes en excursies. De gemeente kan u helpen met deze kosten.

De gemeente bespreekt met u of u een bijdrage nodig heeft. We kijken naar uw inkomen en spaargeld, maar we hanteren geen strakke grenzen. Elke situatie is uniek. Ook met een inkomen dat iets hoger is dan de bijstand kan een bijdrage nodig zijn. Heeft u moeite om uw rekeningen te betalen? Laat het ons weten. We zoeken samen naar een oplossing.

De regeling is er voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar.

Gaat uw kind van de basisschool naar de middelbare school, dan kunt u maximaal € 300 per kind krijgen. Het geld is bedoeld om schoolkosten te betalen. U kunt het aanvraagformulier schoolkosten (pdf, 370 kB) downloaden of ophalen bij de balie Inkomen en zorg.

Zit uw kind op de basisschool? Dan kunt u maximaal € 150 per jaar krijgen voor schoolreisjes en excursies. Voor kinderen die op de middelbare school zitten of het MBO (tot 18 jaar) is deze bijdrage € 300 per jaar. De bijdrage is ook voor andere excursies en kampen voor kinderen, bijvoorbeeld via de sportvereniging, cultuurvereniging of kerk.

Neem contact op met de gemeente voor de mogelijkheden en de voorwaarden.