Schoolkinderen ontvangen lespakket Veilig Buiten Spelen

24 mei 2023
nieuws

Deze maand ontvangen alle basisscholen in Kampen het lespakket Veilig Buiten Spelen. Het lespakket bevat materiaal over hoe kinderen veilig om kunnen gaan met vrachtwagens en grote machines op straat. De scholen kunnen de informatie gebruiken bij hun lessen verkeersveiligheid.

Eind april heeft burgemeester Sander de Rouwe het eerste pakket uitgereikt aan de leerlingenraad van de Willem van Oranjeschool. Vooral het speciaal gemaakte filmpje over hoe je moet omgaan met vrachtwagens en grote machines op straat, maakte indruk. De schoolkinderen van groep 5 spraken met de burgemeester over veiligheid op straat en samen hebben zij geoefend hoe je veilig kunt spelen als er een vuilniswagen met zijlader in de buurt is.

Bewustwording

De buitendienstmedewerkers van de gemeente Kampen ervaren met enige regelmaat risicovolle situaties tijdens hun werk met grote voertuigen en apparatuur. Om kinderen spelenderwijs bewust te maken van de gevaren van vuilniswagens met een zijlader en andere grote machines heeft de gemeente een lespakket Veilig Buiten Spelen ontwikkeld. Alle basisscholen in Kampen ontvangen binnenkort dit lespakket die ze kunnen gebruiken bij hun lessen verkeersveiligheid. 

Burgemeester Sander de Rouwe: ”Grote machines en vuilniswagens maken indruk op kinderen. Door hun onbevangenheid kunnen ze het risico van deze voertuigen niet goed inschatten. Dit lespakket draagt bij aan bewustwording en begrip voor onze gemeentelijke mooimakers van de stad.”

Demonstratie op school

Het lespakket bevat een filmpje en posters die duidelijk maken dat contact met de chauffeur belangrijk is. Kijken, zwaaien en afstand houden is de afspraak. Ook kunnen scholen met de afdeling gemeentewerken een afspraak maken voor een demonstratie van één van de voertuigen op school. De kinderen krijgen uitleg over de machine en leren hoe je daarmee veilig kunt omgaan op straat. Verder zit er in het lespakket een leuk cadeautje voor de school in de vorm van een speelgoedvuilniswagen.

Veiligheidsfilm Kampen

Door de video te bekijken accepteert u de servicevoorwaarden van Google en het privacybeleid van Google.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen