Open huis Werkcafé in teken van ontmoeting

27 oktober 2022
nieuws

Donderdagmiddag 27 oktober hield het Werkcafé open huis. Dit was speciaal voor de mensen die betrokken waren bij de totstandkoming ervan. Ontmoeting en kennismaking, daar ging het om. Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Mijn lang gekoesterde wens is vervuld: samen met Impact en andere partners de schouders zetten onder het Werkcafé, een plek waar alles rondom werk en inkomen samenkomt.”

Wethouder Jan Peter van der Sluis en Rob Rikmanspoel, directeur van Impact, gaven het startsein voor het Open huis. Daarna was het aan de genodigde partners, bestuurders en personeel om met elkaar in gesprek te gaan. Rikmanspoel: “Het Werkcafé staat midden in het maatschappelijk werkveld; het is een mix van zakendoen en welzijn. Hier ontmoeten werkzoekenden en werkgevers elkaar. Ben je als werkzoekende binnen het Werkcafé bekend, dan heb je grote kans op een betaalde baan.” ”Met alle dienstverlening op één plek wordt iemand niet alleen sneller geholpen”, vult wethouder Van der Sluis aan. “Ook kan er direct maatwerk geboden worden. Hoofdzaak is namelijk de ondersteuning van mensen om mee te kunnen doen in de samenleving. Ik heb er alle vertrouwen in dat het Werkcafé een belangrijke bijdrage levert aan maatwerkoplossingen voor iedereen met een hulpvraag.”

Werkcafé

Binnen het Werkcafé krijgen inwoners hulp en ondersteuning bij het verwerven van hun eigen inkomen om in hun bestaansminimum te voorzien. Bij voorkeur door betaald werk en anders door vrijwilligerswerk. Persoonlijk contact staat voorop. Mensen werkfit houden, structuur bieden in geval inwoners hun baan verliezen, vanaf dag één bezig zijn om je arbeidsmarktpositie te versterken; dat vormt de basisgedachte binnen het Werkcafé. Met daarbij altijd de mogelijkheid om via een beschutte werkplek bij Impact door te groeien naar werk buiten. Binnen het Werkcafé wordt geen onderscheid gemaakt in werklozen of doelgroepen. Er wordt direct gekeken naar hoe je snel ingezet kan worden naar nieuw werk.

We doen het samen

Om het Werkcafé heen zijn diverse maatschappelijk betrokken ondernemers gehuisvest. Zij huren bedrijfsruimte én zetten mensen uit de brede doelgroep in. Daarnaast zijn ook het Werkgeverservicepunt (WSP) en uitzendbureaus actief. Al deze partijen versterken hiermee het concept om mensen vanaf dag één aan het werk te helpen.

De focus op werk betekent ook dat het Werkcafé samenwerkt met diverse organisaties binnen het sociaal domein. Denk aan alcohol- en drugsverslaving, financiën op koers, armoedebestrijding en welzijn en zorg. Ook vanuit deze sociale basis worden inwoners verder geholpen in hun zoektocht naar zelfredzaamheid en betaald werk.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier