youth-child iconOntwerpen herinrichting speelterreinen

Op deze pagina staan de nieuwe ontwerpen van speelterreinen in Kampen en IJsselmuiden. U kunt de ontwerptekeningen ook als pdf-bestand downloaden.

Albert Schweitzerlaan

Een groot deel van het zand verdwijnt. Hier komt gras voor in de plaats. De klimboog blijft staan en de wip wordt verplaatst. Er komt een schommel van de Burgemeester Visserstraat bij. De zandbak wordt omgevormd tot twee speelhoekjes met daartussen een ervaringspad gemaakt van diverse materialen en diverse mooie struiken er langs. Op de verharding komen gekleurde cirkels en stippen voor tik- en straatspel.

Nieuwe inrichting speelterrein Albert Schweitzerlaan

Burgemeester Oldenhoflaan

De helft van de rubbertegels en stoeptegels verdwijnt. Ook het duikelrek en draaitoestellen verdwijnen. Er komt een grasveldje en houtsnippers voor terug met daarin een boom. De overige drie toestellen blijven op de plek. Langs het parkeervak komt een haag met daarin een doorgang naar het fietspad. Op de verharding komen gekleurde cirkels en stippen voor tik- en straatspel.

Nieuwe inrichting speelterrein Burgemeester Oldenhoflaan

Burgemeester Visserweg

Een groot combinatietoestel in het zand verdwijnt. De toestellen die nu in het gras staan worden in het zand gezet en één van de schommels gaat naar de Albert Schweitzerlaan. Het gras wordt doorgezaaid met een bloemenmengsel om wat meer kleur te brengen. Deze plek wordt nog verder omgevormd en vergroend als de speelzone in de Erfgenamenstraat klaar is.

Nieuwe inrichting speelterrein Burgemeester Visserweg

Doctor Wiersemahof

De rubbertegels en stoeptegels verdwijnen. Ook de speeltoestellen verdwijnen. Er komt een grasveldje voor terug met drie bomen erin en een haag eromheen voor picknick en ontmoeting. Op het gras komen enkele speelaanleidingen zoals een klimboom, keien en drie speelpoefs. Het achterste grasdeel wordt ingezaaid met een bloemenmengsel. Op de verharding komen gekleurde cirkels en stippen voor tik- en straatspel.

Nieuwe inrichting speelterrein Dr. Wiersemahof

Dominee Overduinhof

De zandplek blijft maar eromheen worden heuvels gemaakt. Op een van de heuvels komt een waterpomp. Het grote klimtoestel blijft staan en er komen een aantal nieuwe zandspeeltoestellen bij. Ook komt er een mandschommel, grastrapveldje en een kabelbaan. Er komt een half verhard pad te liggen en een speelbosje. De mandschommel, het speelbosje, de tafeltennistafel en een zand- en waterspeltafel zijn rolstoeltoegankelijk gemaakt. Op de verharding komen banken en gekleurde cirkels en stippen voor tik- en straatspel.

Nieuwe inrichting speelterrein Dominee Overduinhof

Gentiaan

Een groot deel van het zand verdwijnt. Hier komt gras en een zitpleintje voor in de plaats. De wip, draaitoestellen en de hoge combi blijven op de plek. Om meer groen en verkoeling te krijgen komen er drie bomen, een haag en wat struiken. Op de verharding komen gekleurde cirkels en stippen voor tik- en straatspel.

ontwerp herinrichting speelterrein Gentiaan

Hagenbroek - beweegroutes

Er komen twee beweegroutes in de buurt. Ze verbinden plekken met elkaar en maken het leuk om op pad te gaan de buurt in. Je herkent ze aan de blauwe kleuren in de vorm van een geverfde paal, geverfde poef of ringen op de stoep. Onderweg kan je beweegoefeningen en spellen doen. In Hagenbroek komt een route tussen de Dominee Overduinhof en de Burgemeester Oldenhoflaan over de Binnenweg en een route tussen de Doctor Wiersemahof en de Ida Gerhardtstraat.

Henk Steenbeekhof

De rubbertegels en stoeptegels verdwijnen voor een groot deel. Ook de meeste speeltoestellen verdwijnen. Er komt een grasveldje voor terug met daarin een laagte waar regenwater in kan blijven staan. Over de laagte komt een boomstam en een paar keien te liggen. Langs de weg verdwijnt de houten rand en daar komt een hekwerk voor terug waar de klimop tegenop komt te groeien. Er komt een klein combinatietoestel en een speelhoekje met schoolbord op de plek. Op de verharding komen gekleurde cirkels en stippen voor tik- en straatspel. De tafeltennistafel en banken blijven.

Nieuwe inrichting speelterrein Henk Steenbeekhof

Ida Gerhardtstraat

De rubbertegels met toestellen erin en stoeptegels verdwijnen voor een groot deel. Er komt een meer groene inrichting voor terug met veel gras erbij voor picknick en balspel. Er komt een nieuwe schommel, speelhuis met krijtbord en een mini trapveldje. Verder komen er keien en een liggende klimboom en een struinpaadje door het bloemrijke gras. De tafeltennistafel en het draaitoestel blijven op de plek. Op de verharding komen gekleurde cirkels en stippen voor tik- en straatspel.

Nieuwe inrichting speelterrein Ida Gerhardtstraat

Louis Pasteurlaan

Het grasveld blijft grotendeels een grasveld. Er komt een halfverhard pad van achterin de hoek naar de Burgemeester Visserstraat. Voor de kinderen komt er een klein bosje waarin ze kunnen spelen en hutten bouwen. Het veld gaat wat minder gemaaid worden en krijgt twee lage heuvels met een bloemenmengsel. Behalve een deel wat meer achterin. Daar komt een veld voor picknick, korfbal en balspel met wat palen. Bij het hondenuitlaatveld komen twee banken.

Nieuwe inrichting speelterrein Louis Pasteurlaan

Magnoliastraat

Het zand verdwijnt voor een deel en hier struiken voor in de plaats. Ook verdwijnt er een speeltoestel. De zandbak blijft nog bestaan zolang bewoners deze beheren. In de beplanting komt een speelpaadje. Er wordt een boom geplant met zitstammen eronder. Het duikelrek, het combinatietoestel en de tafeltennistafel blijven staan. Op de verharding komen gekleurde cirkels en stippen voor tik- en straatspel.

Nieuwe inrichting speelterrein Magnoliastraat

Meester Diepeveenlaan

Een groot deel van het zand verdwijnt. Hier komt gras met een haag erom voor in de plaats. Op het gras kan je picknicken of een balspel doen. Centraal komen twee bomen om meer schaduw te creëren op de plek. De zandbak en enkele toestellen verdwijnen en de wip wordt verplaatst. Op de verharding komen gekleurde cirkels en stippen voor tik- en straatspel.

Nieuwe inrichting speelterrein Meester Diepeveenlaan

Morgenster

Het combinatietoestel in de hoek wordt verplaatst naar een andere speelplek. De draaitol en wipveer komen op de plek van het combinatietoestel te staan. In het midden van de plek komt een boom. Alle andere toestellen blijven staan. De Morgenster wordt in de toekomst verder vergroend en omgevormd.

Nieuwe inrichting speelterrein Morgenster

Toon Sleurinkhof

De rubbertegels en stoeptegels verdwijnen voor een groot deel. Ook het combinatietoestel verdwijnt. Er komt een grasveldje voor terug met daarin een boom. Drie kleinere wip- en draaitoestellen blijven op de plek. Langs de weg verdwijnt de houten rand en daar komt een hekwerk voor terug waar de klimop tegenop komt te groeien. Er komen twee banken gemaakt van vrijgekomen stoeptegels. Op de verharding komen gekleurde cirkels en stippen voor tik- en straatspel.

Nieuwe inrichting speelterrein Toon Slurinkhof

Tuinderij / Rondeweg

Er komt een boom op de plek om voor meer verkoeling te zorgen. Om ruimte te maken verdwijnt een wip en een wipveer. De schommel komt op de plek van de wipveer. Er komt een nieuwe ingang aan de noordkant met ruimte voor de fietsen. De oude ingang gaat dicht en daar worden struiken ingeplant. Op de Rondeweg worden vier poefs geplaatst als aanleiding voor balspel of om op te zitten.

Inrichting speelterrein Tuinderij / Rondeweg

IJsselmuiden Noord - beweegroutes

Er komen twee beweegroutes in de buurt. Ze verbinden plekken met elkaar en maken het leuk om op pad te gaan de buurt in. Je herkent ze aan de blauwe kleuren in de vorm van een geverfde paal, geverfde poef of ringen op de stoep. Onderweg kan je beweegoefeningen en spellen doen. In IJSselmuiden Noord komt een route tussen de Albert Schweitzerlaan en de Meester Diepeveenlaan en een rondje rondom de plekken aan Gentiaan en Morgenster.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen