Stadhuis Kampen

Onderzoek naar langetermijnoplossing hondensportclub IJsselmuiden

14 juli 2022
nieuws

Het college heeft vandaag besloten een onderzoek te starten naar een haalbare duurzame langetermijnoplossing voor de hondensportclub Kringgroep IJsselmuiden aan de Grafhorsterweg.

De terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan De Bakkerij heeft de hondensportclub in IJsselmuiden benut om diverse zorgen over de toekomst van de club op de huidige locatie aan de Grafhorsterweg in relatie tot de nieuwe woonwijk de Bakkerij te benoemen richting de gemeente.

De nieuwe woonwijk De Bakkerij komt dichtbij het terrein van de hondensportclub te liggen. Gezien de wettelijke eisen is dat ook mogelijk. Toch heeft Kringgroep IJsselmuiden aangegeven dat zij zich zorgen maakt over de toekomst.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Bewoners van de nieuwe woonwijk zouden het geluid van blaffende honden als overlast kunnen ervaren. En de toekomstige entree van De Bakkerij zal direct langs het terrein van de hondensportclub gesitueerd worden. Met rijdende en kerende auto’s met aanhangers direct bij de toegangsweg kan de verkeersveiligheid in het gedrang komen. Ook kan het parkeren van auto’s met hondenaanhangers in relatie tot de supermarkt en winkelend publiek voor ongewenste situatie kunnen zorgen. Dit zijn voor ons voldoende redenen om het nader te laten onderzoeken.”

Na dit onderzoek moet duidelijk zijn of voor de benoemde zorgpunten rondom het hondensportterrein haalbare alternatieven denkbaar zijn, die voorzien in een duurzame, langetermijnoplossing.

Contact met de gemeente

U kunt online een afspraak maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier