Tegemoetkoming zwemles

Het is belangrijk dat alle kinderen kunnen zwemmen. Heeft u een laag inkomen en moeite met rondkomen? Dan kan de gemeente u mogelijk helpen met de kosten voor de zwemlessen van uw kind. Via het Zwemfonds Kampen. Het fonds is er voor kinderen vanaf zes jaar die een zwemdiploma willen halen. U kunt uw aanvraag doen bij het Zwemfonds Kampen.

Zwemdiploma en zwemlessen

Zwemfonds Kampen werkt met een pakket waarbij kinderen gegarandeerd het A- en B-diploma halen. De zwemlessen vinden plaats bij Sportfondsen Kampen of zwembad Sonnenberch in IJsselmuiden.

Een aanvraag voor het zwemfonds kunt u alleen doen via een intermediair. De intermediair doet de aanvraag op de website www.allekinderendoenmee.nl via het formulier Jeugdsportfonds Kampen. Een intermediair is iemand die beroepsmatig bij de opvoeding of ontwikkeling van het kind betrokken is. Denk bijvoorbeeld aan een leerkracht, een hulpverlener van het Centrum voor Jeugd en Gezin, een sportbuurtwerker of de huisarts.

Voor de zwemlessen betaalt u een eigen bijdrage. De eigen bijdrage voor het zwempakket is € 300. Het bedrag betaalt u in twaalf termijnen van € 25 aan Zwemfonds Kampen. Bij uw aanvraag gaat u akkoord met deze betalingsverplichting.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het Jeugdsportfonds Overijssel via overijssel@jeugdsportfonds.nl of (038) 457 77 82.