Jeugdsportfonds

Het is belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten. Heeft u een laag inkomen en moeite met rondkomen? Dan kan de gemeente u mogelijk helpen met de kosten voor het lidmaatschap van een sportclub voor uw kind. Via het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Kampen. Het fonds is er voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar. Het fonds betaalt het lidmaatschap en vergoedt de sportbenodigdheden zoals schoenen, rackets, kleding etc. U kunt per kind per 12 maanden maximaal € 225,- krijgen.

Een aanvraag voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunt u alleen doen via een intermediair. De intermediair doet de aanvraag op de website www.allekinderendoenmee.nl. Een intermediair is iemand die beroepsmatig bij de opvoeding of ontwikkeling van uw kind betrokken is en daarmee de thuissituatie van uw kind goed kent. Denk bijvoorbeeld aan een leerkracht, een hulpverlener van het Centrum voor Jeugd en Gezin of de huisarts.

Als de aanvraag is goedgekeurd, kunt u uw kind aanmelden bij de sportclub naar keuze. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie rechtstreeks aan de club. U ontvangt dus zelf geen geld.

Als uw kind gaat meedoen, houdt de intermediair contact met u over de deelname van uw kind.

Hebt u vragen? Neem dan contact op met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel via overijssel@jeugdsportfonds.nl of (038) 457 77 82.