Jeugdcultuurfonds

Het is belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen met kunst- en cultuuractiviteiten. Heeft u een laag inkomen en moeite met rondkomen? Dan kan de gemeente u mogelijk helpen met de kosten voor bijvoorbeeld lesgeld, de huur van een muziekinstrument of schilderspullen. Via het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Kampen. Het fonds is er voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Het fonds betaalt een bijdrage van maximaal € 450,- per kind per cursusjaar.

Een aanvraag voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunt u alleen doen via een intermediair. De intermediair doet de aanvraag op de website www.allekinderendoenmee.nl via het formulier Jeugdfonds Sport & Cultuur Kampen. Een intermediair is iemand die beroepsmatig bij de opvoeding of ontwikkeling van uw kind betrokken is en daarmee de thuissituatie van uw kind goed kent. Denk bijvoorbeeld aan een leerkracht, een hulpverlener van het Centrum voor Jeugd en Gezin of de huisarts.

Als de aanvraag is goedgekeurd, kunt u uw kind aanmelden bij de vereniging/cultuurinstelling naar keuze. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie rechtstreeks aan de vereniging. U ontvangt dus zelf geen geld.

Als uw kind gaat meedoen, houdt de intermediair contact met u over de deelname van uw kind.

Hebt u vragen? Neem dan contact op met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel via overijssel@jeugdcultuurfonds.nl of (038) 457 77 82.