Computerregeling

De gemeente kan een bijdrage geven voor de computer die uw kind voor school gebruikt. Als u een laag inkomen heeft en u heeft veel uitgaven, meld u zich dan voor een gesprek. De computerregeling is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar.

De gemeente bespreekt met u of een bijdrage nodig is. We kijken naar uw inkomen en spaargeld, maar hanteren geen strakke grenzen. Elke situatie is uniek. Ook met een inkomen dat iets hoger is dan de bijstand kan een bijdrage nodig zijn. Heeft u moeite om uw uitgaven te betalen? Laat het ons weten. We zoeken samen naar een oplossing.

Een gezin met een laag inkomen, met een of meer kinderen in het basisonderwijs kan per huishouden een keer per vier jaar gebruik maken van deze regeling. De bijdrage is maximaal € 450.

Een gezin met een laag inkomen, met een of meer kinderen in het voortgezet onderwijs of MBO (tot 18 jaar) kan per kind eenmaal per vier jaar gebruik maken van deze regeling. De regeling is aanvullend op de mogelijkheden die de school zelf al biedt. De bijdrage is maximaal € 450.

U kunt het aanvraagformulier computerregeling (pdf, 370 kB) downloaden of ophalen bij de balie Inkomen en zorg. U moet bij uw aanvraag een bewijs van inschrijving van de school van het kind en een offerte voor een computer inleveren.

Neem contact op met de gemeente voor de mogelijkheden en de voorwaarden.