Wespen: bestrijden hoeft lang niet altijd

Wespennesten vindt u meestal ergens hoog tegen een dak aan of in een boom, maar soms duiken ze ook op in struiken. Bij de gemeente kwam een melding binnen over een groot nest in de bosjes, vlakbij een fietspad en vlakbij een plek waar kinderen spelen.

De bezorgde melder wilde dat het nest bestreden zou worden. Maar onze wespendeskundige besloot dit niet te doen. Door simpelweg het nest te camoufleren met takjes van de struiken er om heen, voorkom je overlast. Op deze manier kan het nest gewoon blijven bestaan, zonder gevaar voor kinderen of fietsers. Wespen zijn nuttige beestjes die bloemen bestuiven en vliegen en muggen opeten.

De gemeente Kampen werkt bij de aanpak van ongedierte, ook wel plaagdieren genoemd, zo veel mogelijk volgens een internationaal erkende methode, waarbij preventie, wering en diervriendelijkheid het uitgangspunt zijn. Het camoufleren van een wespennest in plaats van vernietigen, is hier een voorbeeld van. We behandelen wespennesten alleen met bestrijdingsmiddelen als ze overduidelijk tot een onveilige situatie leiden.

Heeft u toch last van een nest? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14038 of geef een melding door via www.kampen.nl/melding. Onze deskundige geeft advies en kan het nest behandelen, op een veilige en milieuvriendelijke manier. Let op: ga niet zelf proberen een nest weg te halen! De kans dat de wespen achter u aankomen is groot! Meer informatie vindt u ook op de pagina Ongedierte bestrijden.