Vooraankondiging: kavel op de Eigenwijze Terp in Het Onderdijks opnieuw in de verkoop

Afgelopen voorjaar introduceerde gemeente Kampen de Eigenwijze Terp: een bijzondere kavel in het hart van De Terpen, de nieuwste woonbuurt binnen Het Onderdijks. Het toenmalige idee voor deze kavel was om met 3 huishoudens 1 kavel te kopen en samen een plek creëren om te wonen, te werken en te ontspannen. Hoewel de gemeente besefte dat het een gewaagd idee was, wilde ze deze unieke kans niet aan potentiële geïnteresseerden voorbij laten gaan. De animo viel tegen. Er waren wel geïnteresseerden, maar uiteindelijk resulteerde het slechts in 1 inschrijving. De gezamenlijke inschrijvers trokken zich later echter toch terug. De kavel is dus nog niet verkocht en gaat nu weer opnieuw de markt op, maar wel in een aangepaste opzet.

De vernieuwde inschrijving voor deze circa 1.108 m² grote kavel op de Eigenwijze Terp loopt van maandag 25 oktober tot woensdag 1 december 2021. In deze periode zijn het inschrijfformulier en alle voorwaarden te vinden op www.kavelsinkampen.nl. Geïnteresseerden kunnen daar nu al het beeldregieplan en de brochure van Het Onderdijks bekijken.

Het belangrijkste verschil ten opzichte van de vorige inschrijfprocedure is dat 2 huishoudens op de Eigenwijze Terp nu samen een 2-onder-1-kapwoning kunnen bouwen zonder dat hierbij sprake is van het verplicht realiseren van meerdere gezamenlijke ruimtes. Dat maakt het samen bouwen en samen wonen een stuk laagdrempeliger. Of u nu houdt van landelijk of modern, u bepaalt zelf de stijl waarin u bouwt. De verwachting is dat er in de vernieuwde opzet veel meer animo is voor deze bijzondere kavel en dat er uiteindelijk bij de notaris geloot moet worden onder de inschrijvers.