NK Tegelwippen

Kampen doet mee aan het NK Tegelwippen. Kampen is de strijd aangegaan met maar liefst 60 andere gemeenten om zoveel mogelijk tegels in te wisselen voor groen. In Kampen is maar liefst 72% van het tuinoppervlak versteend. Er zijn dus heel wat tegels te wippen! Doe ook mee en verruil de meeste tuintegels voor groen!

Tegels aanmelden

Alle gewipte tuintegels tellen mee voor de wedstrijd. U kunt uw gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl. Deze worden dan automatisch opgeteld bij de tegelstand van Kampen. Alle gewipte tegels tellen mee voor de wedstrijd, dus ook hoveniersbedrijven kunnen hun tegels opgeven en dat geldt ook voor scholen, woningcorporaties en bedrijven die hun terrein vergroenen. En ook zelf geven we als gemeente de gewipte tegels door als we de openbare ruimte vergroenen.

Tegelservice

Heeft u tuinbestrating verwijderd uit uw tuin en vervangen door groen? En heeft u uw tegels aangemeld voor het NK Tegelwippen? Dan kunt u uw tuinbestrating op afspraak gratis op de gemeentewerf afvoeren. Dit kan elke vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur en 13.00 en 14.30 uur. In verband met de coronamaatregelen vragen wij om vooraf een afspraak te maken door onderstaand formulier in te vullen.

Aanmelden brengen tegels

Spelregels

  • Wip tegels uit uw tuin om plaats te maken voor groen. Vervangt u uw tegels niet door groen? Dan komt u niet in aanmerking voor de tegelservice.
  • Alleen tuinbestrating (beton) uit tuinen in de gemeente Kampen mag bij ons ingeleverd worden.
  • Uw tegels moeten aangemeld zijn bij het NK Tegelwippen. U krijgt een bevestigingsmail van uw aanmelding, neem deze mee als u uw tegels komt inleveren.
  • U kunt uw tegels alleen inleveren op de gemeentewerf op vrijdag tussen 10.00 en 11.30 uur en tussen 13.00 en 14.30 uur bij Tasveld 19 in IJsselmuiden.

Wint Kampen dit jaar de Gouden Tegel?

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: Elke maand wordt door een vakjury de Wipper van de Maand uitgekozen. Al deze Wippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt. Wil je weten hoe we ervoor staan? Kijk dan op nk-tegelwippen.nl/tegelstand.

In 2 jaar meer klimaatbestendig en biodivers

De competitie maakt deel uit van een reeks landelijke activiteiten die de komende twee jaar plaatsvinden en worden georganiseerd door een groot aantal groene organisaties. Onder het motto 'Een groen Nederland begint in je eigen tuin' slaan zij de handen ineen om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen – samen met bewoners.