Stadsbuurtbus Kampen zoekt vrijwillige chauffeurs

Sinds 12 december 2021 rijdt in Kampen de nieuwe buurtbus lijn 510. De buurtbusorganisatie werkt met vrijwillige chauffeurs. Verschillende inwoners hebben zich al aangemeld, maar er zijn meer chauffeurs nodig. Vindt u het leuk om samen met andere inwoners te zorgen voor goede bereikbaarheid in Kampen? Neem dan contact op voor meer informatie of om u aan te melden.

Wat betekent het om buurtbuschauffeur te zijn?

Als chauffeur rijdt u minimaal 1 keer per 1 of 2 weken een dienst van ongeveer 4 uur. Om buurtbuschauffeur te worden is naast enthousiasme alleen een geldig B-rijbewijs nodig. Alle chauffeurs worden medisch gekeurd en moeten een rijtest afleggen.

Als buurtbuschauffeur heeft u veel contact met reizigers en mede-chauffeurs. Daarnaast zijn er soms vergaderingen. Ook zijn er op andere momenten mogelijkheden om op een leuke informele manier contact met de andere vrijwillige chauffeurs te hebben.

Aanmelden als chauffeur

Voor buurtbus lijn 510 is een stichting opgericht. Deze organisatie werkt met vrijwilligers. Bent u geïnteresseerd om vrijwilliger te worden voor de nieuwe buurtbusorganisatie? Meld u dan aan bij Jolanda den Haan via j.denhaan@kampen.nl of bel 038-3392639.

Logo Stadsbuurtbus Kampen