Coronavirus

Het coronavirus is niet weg. Met onderstaande adviezen kunt u besmetting voor uzelf en anderen zo veel mogelijk voorkomen. En kunt u rekening houden met mensen die zich nog zorgen maken om hun gezondheid.

  • Was vaak uw handen.
  • Hoest en nies in uw elleboog.
  • Klachten? Blijf thuis en doe een zelftest.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
  • Haal uw vaccinatie, boosterprik of herhaalprik.

  Landelijke maatregelen

  Om het coronavirus onder controle te houden zijn er nog beperkt landelijke maatregelen. De actuele maatregelen staan op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. Daar vindt u ook meer informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Bel dan het landelijke publieksnummer 0800-1351.

  Testen op het coronavirus

  Sinds maandag 11 april is de zelftest het uitgangspunt om te bepalen of u besmet bent met het Coronavirus. Het is na een positieve zelftest niet meer nodig om dit door de GGD te laten bevestigen. Een GGD-test blijft mogelijk voor mensen die in de zorg werken of geen zelftest kunnen gebruiken. Een GGD-test is ook mogelijk voor het krijgen van een herstelbewijs. Zo’n bewijs kan nodig zijn om internationaal te reizen.

  In de gemeente Kampen is er een testlocatie aan de Tasveld 17 in IJsselmuiden. U kunt zich hier op afspraak laten testen. Een afspraak maakt u via www.coronatest.nl of via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 (dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur).