Coronavirus

Om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere druk op de zorg te voorkomen, gelden per 28 november vanaf 5.00 uur strengere coronamaatregelen. Deze maatregelen zijn erop gericht het aantal coronabesmettingen te verminderen.

De basisregels voor iedereen zijn:

 • Klachten? Blijf thuis en laat u direct testen.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Was vaak uw handen.
 • Hoest en nies in uw elleboog.
 • Schud geen handen.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht.
 • Ontvang thuis per dag maximaal 4 gasten van 13 jaar en ouder.
 • Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.

Een kort overzicht van alle maatregelen staan op www.rijksoverheid.nl/kort-overzicht-coronamaatregelen.

Coronatoegangsbewijs

afbeelding CoronaCheck-app met QR-codeEen coronatoegangsbewijs kunt u krijgen na:

 • volledige vaccinatie
 • een negatieve coronatest binnen 24 uur
 • een coronabesmetting in de laatste 6 maanden

Voor het coronatoegangsbewijs gebruikt u de CoronaCheck-app. Wilt u een papieren coronatoegangsbewijs? Ga dan naar CoronaCheck.nl/print. Testen voor toegang kunt u uiterlijk 24 uur vooraf gratis regelen via testenvoortoegang.nl.

Heeft u hulp nodig bij het installeren van het toegangbewijs op uw telefoon? Of weet u niet hoe u het bewijs op papier kunt afdrukken? U kunt dan om hulp vragen bij de Bibliotheek.

Landelijke maatregelen

Om de verspreiding en de gevolgen van het coronavirus onder controle te houden zijn er landelijke maatregelen. De actuele maatregelen staan op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. Daar vindt u ook meer informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Bel dan het landelijke publieksnummer 0800-1351 of neem contact op met GGD IJsselland via het contactformulier.

Informatie in eenvoudige taal

Elke dag komen er nog veel besmettingen bij. Ook moeten elke dag meer mensen naar het ziekenhuis. Daarom zijn er nieuwe regels. Deze gaan in op zondag 28 november om 5.00 uur. Ze gelden in ieder geval tot 19 december. De situatie wordt op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld.

Alle regels in eenvoudige taal kunt u lezen op rijksoverheid.nl.

Testen op het coronavirus

Iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het coronavirus kan getest worden. Met de test kunt u (als u klachten heeft) zien of u besmet bent met het coronavirus. Hiervoor kunt u terecht bij GGD IJsselland.

In de gemeente Kampen is een testlocatie beschikbaar aan de Tasveld 17 in IJsselmuiden. U kunt zich hier op afspraak laten testen. Een afspraak maakt u via www.coronatest.nl of via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 (dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur).

Meer informatie

Kijk voor actuele informatie en contactgegevens op www.ggdijsselland.nl/corona/testlocaties-coronavirus/.

Sport en corona

Wilt u weten wat er mogelijk is op het gebied van sport? Kijk voor veel gestelde vragen over sport en corona op: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport.