Nieuwe burgemeester

De gemeente Kampen is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Nadat burgemeester Koelewijn zijn vertrek heeft bekendgemaakt, zijn de eerste stappen genomen om de komst van een nieuwe burgemeester voor te bereiden.

Met inbreng van inwoners is een profielschets opgesteld. Daarnaast is een vertrouwenscommissie ingesteld, met vertegenwoordigers uit alle gemeenteraadsfracties. Deze vertrouwenscommissie heeft een belangrijke rol in het selectieproces voor de nieuwe burgemeester. Vanaf maandag 29 maart 2021 is de vacature opengesteld voor sollicitanten.

Profielschets

In een speciale vergadering heeft de gemeenteraad op donderdag 25 maart 2021 de profielschets voor een nieuwe burgemeester voor de gemeente Kampen vastgesteld. De commissaris van de Koning, de heer Ir. A.P. Heidema, was daarbij aanwezig. U kunt de uitzending van de raadsvergadering van donderdag 25 maart 2021 terugkijken.

“Ons verleden als Hanzestad is iets om trots op te zijn. Maar Kampen is zoveel meer. En: er kán nog zoveel meer. Als gemeente met ruim 54.000 inwoners kiezen we daarom een toekomstgericht perspectief. Onze nieuwe burgemeester inspireert en stimuleert om hieraan vanuit een zelfbewuste visie vorm te geven. In de stad. Met de regio. We zoeken een toegankelijke verbinder en energieke bestuurder die met ons de koers bepaalt, die samenwerking aanjaagt en die Kampen met ambitie in positie brengt”, zo staat in de profielschets te lezen.

Profielschets downloaden (pdf, 5.146 kB)

Inbreng van inwoners

Inwoners van de gemeente Kampen konden meedenken over de gewenste eigenschappen van de nieuwe burgemeester. Ruim 1.400 inwoners hebben de inwonerpeiling ingevuld. De uitkomsten daarvan zijn als samenvatting opgenomen in de profielschets.

'Toekomstgericht samenwerken’ is volgens inwoners één van de criteria voor de nieuwe burgemeester. Tegelijkertijd geven de uitkomsten aan dat de nieuwe burgemeester – wanneer de situatie daarom vraagt – in staat moet zijn om duidelijke grenzen te stellen en op te treden. Ook benadrukt de meerderheid van de inwoners het belang van goed contact met bestuurders in de regio.

Rapport inwonerpeiling downloaden (pdf, 512 kB)

Profielschets overgedragen aan de commissaris van de Koning

De profielschets is uitvoering besproken met de commissaris van de Koning, de heer ir. A.P. Heidema, tijdens de raadsvergadering van 25 maart 2021. Daardoor heeft de heer Heidema uit de eerste hand informatie gekregen over de achtergronden van de profielschets. Daarmee kan hij goede ondersteuning bieden aan de vertrouwenscommissie in het selectieproces voor een burgemeester. Na vaststelling door de gemeenteraad is de profielschets overgedragen aan de commissaris van de Koning.

Solliciteren

Vanaf maandag 29 maart 2021 is de vacature voor burgemeester van Kampen opengesteld. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kunt u terecht op: www.overijssel.nl/burgemeesterkampen.

Solliciteren

Meer informatie