Natuur voor Elkaar: voor een nog mooier Kampen

Wie wordt er niet blij van natuur? Samen met u wil gemeente Kampen zorgen voor meer groen en natuur in de stad en in de dorpen. In grote of kleine projecten; alle beetjes helpen. Doet u mee?

Onze gemeente ligt in een prachtig groen landschap. Wandelen, fietsen, varen. Het kan hier allemaal. Het is gezond en ontspant. Ook in de stad en in het dorp is groen fijn. In een groene buurt leef je gezonder en prettiger. Bovendien is groen goed om klimaatverandering tegen te gaan. Groen voorkomt wateroverlast. Het biedt koelte in tijden van hitte en houdt water vast bij droogte. Groen biedt ook kansen voor meer biodiversiteit. Dat betekent meer soorten dieren en planten.

Natuur voor Elkaar gaat voor meer groen en meer natuur. Iedereen kan daaraan meedoen. Of u ondernemer bent, werkt in een zorginstelling of een school, of inwoner bent in een wijk of dorp. Of u al actief bent op dit gebied, of dat het juist nieuw voor u is. Overal liggen kansen om Kampen groener te maken en meer ruimte te bieden voor dieren en planten.

Sluit u zich aan bij de groene beweging?

Natuur voor Elkaar is een beweging die steeds groter wordt in Nederland. Gemeente Kampen wil deze beweging in Kampen versterken met een gemeentelijk Natuur Voor Elkaar Plan. Hierin staat welke projecten en initiatieven er zijn en hoe de gemeente die ondersteunt. Hiervoor is de gemeente op zoek naar uw groene projectidee!   

Sluit u aan bij Natuur voor Elkaar, want:

  • door informatie te delen kom je op goede ideeën;
  • door informatie te delen leer je van elkaars successen en knelpunten;
  • als we samenwerken kunnen  we meer bereiken voor natuur en groen;
  • door samen te werken kun je elkaar ondersteunen;
  • door samen te werken kom je elkaar tegen;
  • als deelnemer aan Natuur voor Elkaar krijgt u gratis publiciteit over uw groene acties;
  • door uw bedrijf of woonomgeving te vergroenen wordt het leven leuker en avontuurlijker.

U kunt zich aansluiten door een mail te sturen naar natuurvoorelkaar@kampen.nl.

Groene voorbeelden

In de gemeente Kampen zijn al heel wat goede, groene voorbeelden. We noemen er een paar.

Groene Loper Kampen

In Kampen maken mensen hun buurt samen groener, gezonder en prettiger. Groene Loper Kampen helpt hen hierbij. Zij helpen u bijvoorbeeld op weg wanneer u een idee hebt voor meer natuur in uw buurt. Dit kan zijn met kennis of geld. Ook organiseert de Groene Loper leuke acties. Lees alles over Groene Loper Kampen.

Groene schoolpleinen

De Rehobothschool, Dr. Schaepmanschool, Regenboog en de Wegwijzer hebben hun plein ingericht met bomen, planten en struiken. De Willem van Oranjeschool, de Mirt en het VIA College gaan dit ook doen. Stichting Iris wil al haar pleinen vergroenen. We inventariseren welke scholen nog meer willen aansluiten.

Voedselbos

Aan de rand van het Stadspark ligt een zelfvoorzienend bos. Er staan onder meer fruitbomen en eetbare planten. Het bos is ongeveer 3.100 m2 groot. Stichting Voedselbos en Natuurspeelplaats Kampen legden het aan.