dronefoto binnenstad Kampen met de Nieuwe Toren

Muurschildering over Hanzetijd straks ook in Hanzestad Kampen 

05 september 2023
nieuws

Dit najaar prijkt ook in Kampen een muurschildering over de Hanzetijd op de zijkant van het pand Broederstraat 33. Het wordt een afbeelding waarop een glimp van de Kamper Kogge te zien is. Hiermee sluit Kampen aan bij de promotie van de 450 kilometer lange Hanzestedenfietsroute van het Duitse Neuss naar Harderwijk. Kampen is onderdeel van deze Hanzestedenfietsroute. Uiteindelijk zal in vele Hanzesteden aan deze route een muurschildering over de Hanzetijd te bewonderen zijn. 

De muurschilderingen in de Hanzesteden zijn allemaal familie van elkaar. Ze zijn metershoog en passend bij de Hanze. De basis is een foto van twee mensen uit de betreffende Hanzestad met kleding uit de Hanzetijd. Ze verbeelden een mix van toen met een knipoog naar het nu. Eind september gaat een kunstschilder van het collectief De Strakke Hand aan de slag met de muurschildering in Kampen.  

“Dit jaar staat in het teken van de Hanze. Samen met de andere Hanzesteden in Oost-Nederland geven we het hele jaar op verschillende manieren extra betekenis aan 800 jaar Hanze gedachtengoed. Daar wordt in dit Hanzejaar een extra beleving aan toegevoegd met deze muurschildering. Het kan ook niet anders dat de afbeelding gemaakt is op onze Kamper Kogge. Een kogge is hèt icoon van de Hanze en belangrijk voor Kampen, toen en nu. Het wordt een prachtige toevoeging voor onze binnenstad en een eyecatcher voor de Hanzestedenfietsroute.”, aldus wethouder Bas Wonink. 

Elke Hanzestad langs de Hanzestedenfietsroute heeft ook een lokale fietsroute. De muurschildering in Kampen wordt daarin opgenomen.  

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen