Lezing over rouw voor inwoners en professionals

01 maart 2023
nieuws

Op donderdag 23 maart organiseren Wijz Welzijn Kampen, Kom Erbij en de gemeente Kampen een lezing over rouw en verlies voor inwoners en professionals. Zij willen hiermee inwoners ondersteunen en de bewustwording rond dit thema vergroten. Tijdens deze avond zal rouwdeskundige Manu Keirse spreken. Hij wordt gezien als één van de besten in zijn vak.

Verlies en rouw. Mensen vinden het vaak een moeilijk onderwerp om over te praten, ook in hun contact met nabestaanden. En als je iemand verloren hebt, lijkt het of de buitenwereld na een tijdje vindt dat het maar eens klaar moet zijn. Terwijl ieder op z’n eigen tijd en manier rouwt.

Achter rouw staat nooit een punt

Rouwen in coronatijd is extra moeilijk geweest. Zeker in het begin hebben mensen soms niet eens afscheid kunnen nemen van een dierbare. Daarnaast moesten veel mensen alleen rouwen, omdat er veel beperkingen bestonden rondom uitvaarten en bezoek thuis.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Naast het vergroten van de bewustwording rond verlies en rouw, willen we met dit initiatief mensen ondersteunen in hun rouwproces en gevoelens van eenzaamheid”

Vooraanstaand spreker

Voor deze lezing is rouwdeskundige Manu Keirse bereid gevonden. Manu Keirse wordt gezien als één van de besten in zijn vak. Hij schrijft er heel toegankelijke boeken over en kan er ook boeiend over vertellen. Hij zegt letterlijk niet meer in rouwverwerking te geloven, want ‘Een verlies kun je hoogstens overleven’.

Programma

  • 19.15 uur inloop
  • 19.30 uur lezing Manu Keirse
  • 20.45 uur ruimte voor ontmoeting
  • 21.30 uur einde bijeenkomst

Aanmelden kan tot en met 20 maart

De toegang is gratis, maar vanwege het maximaal aantal beschikbare plekken is aanmelden verplicht. Dat kan tot en met 20 maart bij WijZ Welzijn Kampen, door een e-mail te sturen naar kampen@wijz.nu of te bellen met Wijz via 038-4691500.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier