inleveractie verkeersborden

Kom ook over de brug: lever 'gevonden' verkeersborden in!

22 september 2022
nieuws

Hangt er bij jou thuis een verkeersbord op een van de slaapkamers? Of prijkt er een straatnamenbordje aan de schutting van jullie tuin? Gestolen of gevonden verkeers- en straatnaamborden inleveren zonder ervoor gestraft te worden, dat kan binnenkort in de gemeente Kampen. De afgelopen jaren zijn er tal van borden ontvreemd of meegenomen. Dat kost niet alleen al snel 125 euro per bord, het kan ook voor verkeersonveilige situaties zorgen. Tijd voor (een inlever)actie dus!

De inleveractie is een initiatief van de medewerkers van de Gemeentewerken zelf. Zij zagen de afgelopen jaren diverse borden, hoofdzakelijk verkeersborden, verdwijnen. De gemeente leidt hierdoor aanzienlijke schade wat per jaar al gauw oploopt tot  zo’n € 40.000. Behalve de financiële schade, is het ook verkeersonveilig als er bebording mist. Verkeersdeelnemers missen informatie en zien niet goed wat de regels ter plekke zijn. Niet alleen zijzelf maar ook anderen kunnen hier het slachtoffer van worden.

Strafbaar en onveilig

Een bord meenemen is verboden. Ook als het langs de weg ligt. Het zijn eigendommen van de gemeente en daarmee is het diefstal. Word je betrapt, dan krijg je – bij de eerste keer – een geldboete van een bedrag tussen € 100 en € 200, plus een strafblad.

Lever ze tijdelijk gratis en straffeloos in

Misschien was je je er niet zo van bewust. Dan kun je u profiteren van een tijdelijke actie en de gestolen / gevonden verkeers- of straatnaamborden inleveren zonder ervoor gestraft te worden. Je maakt zelfs kans om een gepersonaliseerd bord naar keuze te winnen. Leuk en Legaal! De terugbrengactie is eenmalig, een uitzondering dus. Word je hierna betrapt op het weghalen of in bezit hebben van een verkeersbord, dan worden de kosten in rekening gebracht en wordt er aangifte gedaan.

De gemeente streeft ernaar om minimaal 75 borden terug te krijgen. Maar daar is het niet alleen om te doen.

Burgemeester Sander de Rouwe: “Met deze actie nemen we de drempel van het strafbaar stellen eenmalig weg en hopen daarmee dat de actie slaagt. Maar daarnaast willen we mensen ervan bewust maken dat het meenemen van verkeersborden diefstal is en wel degelijk strafbaar is. Als je ervoor wordt gepakt, krijg je een strafblad en een geldboete. Elk bord dat wordt ingeleverd, is winst."

Inleverdata, tijden en locaties

•           Vrijdag 7 oktober 2022 van 18.30 tot 20.30 uur

•           Zaterdag 8 oktober 2022 van 8.30 tot 10.30 uur

•           Vrijdag 14 oktober 2022 van 18.30 tot 20.30 uur

•           Zaterdag 15 oktober 2022 van 8.30 tot 10.30 uur

 

De borden kunnen op de volgende locaties worden ingeleverd

•           Brunnepe, parkeergarage Buitenhaven (t.h.v. tweewielercentrum Kok)

•           Kampen, parkeerplaats KHC (Veneweg 1)

•           Wilsum, parkeerplaats MFC De Toekomst  (Quarles van Uffordweg 2)

•           ’s-Heerenbroek, parkeerplaats de Kandelaar (J.W. van Lenthestraat 2)

•           IJsselmuiden, Erfgenamenstraat (voorzijde ’t Lokaal)

•           IJsselmuiden, Tasveld 19 (bezoekersparkeerplaats gemeentewerf)

Contact met de gemeente

U kunt online een afspraak maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier