Corona-informatie voor ondernemers

Op deze pagina vindt u informatie over gemeentelijke en landelijke coronaregelingen voor ondernemers. Ook vindt u hier waar u terecht kunt met vragen. We verwijzen ook naar websites waar misschien voor u belangrijke informatie op staat.

Vragen?

Heeft u vragen over de regelingen? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op!

Anderhalvemeter adviesteam gemeente Kampen

Heeft u vragen? Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Of wilt u een voorstel doen voor uw onderneming? Het Anderhalvemeter Adviesteam helpt u graag bij nieuwe situaties die ontstaan door de coronamaatregelen. Stuur ons een e-mail via anderhalvemeter@kampen.nl.

Coronaloket Kamer van Koophandel

Heeft u algemene vragen over de regelingen? Of hoe u met bepaalde situaties moet omgaan of wat u kunt doen? Of heeft u andere vragen? Bel het coronaloket van MKB-Nederland, VNO-NCW en de Kamer van Koophandel. Het loket is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via 0800-2117. Of kijk op www.kvk.nl/coronaloket.

Gemeentelijke regelingen

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Deze regeling bestaat uit twee onderdelen: een tijdelijke uitkering die uw inkomen aanvult en een lening voor bedrijfskapitaal. U kunt de Tozo aanvragen bij het Regionaal bureau zelfstandigen Zwolle (Rbz).

Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

Dit is een bedrag waarmee u uw hypotheek of huur kunt betalen. Of de kosten van elektriciteit en water. U krijgt dit bedrag één keer. U kunt de TONK aanvragen via de website van de gemeente.

Verruiming terras horeca

Ook nu de terrassen weer open mogen, moet u rekening houden met 1,5 meter afstand. Waarschijnlijk kunt u minder tafels op uw terras neerzetten. Wilt u uw terras verruimen? Neem dan contact op met Julian Aarten via j.aarten@kampen.nl.

Uitstel belastingen, leges en heffingen

We versturen de aanslagen voor belastingen, leges en heffingen gewoon aan onze inwoners, ondernemers en zzp’ers.

Krijgt u door de aanslagen te maken met betalingsproblemen?

Dan kunt u 3 maanden uitstel van betaling aanvragen. Stuur een e-mail aan invordering@kampen.nl. Geef daarin aan dat u uitstel van betaling wilt. Noem in die e-mail uw naam, adres, aanslagnummer en e-mailadres en/of telefoonnummer. En eventueel de naam van uw bedrijf. Wij behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Heeft u als ondernemer gekozen voor betaling in maandelijkse termijnen?

Dan kunnen we dat helaas niet stopzetten. Storneer dan het bedrag. En stuur ons zo snel mogelijk een e-mail via invordering@kampen.nl. Geef daarin aan dat u uitstel van betaling wilt. Dat is in ieder geval voor 3 maanden mogelijk. Noem in die e-mail de naam van uw bedrijf, uw eigen naam, adres, aanslagnummer en e-mailadres en/of telefoonnummer. Wij behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Wilt u gespreid betalen?

Neem dan contact met ons op via invordering@kampen.nl. Of bel 14 038.

Regelingen in de regio Zwolle

Voor regelingen binnen de regio Zwolle kunt u terecht op www.samenuitdecrisisregiozwolle.nl.

Regelingen van de Rijksoverheid

De Rijksoverheid biedt verschillende regelingen. Bekijk de regelingen op de website van de Rijksoverheid.

Wilt u weten welke regelingen u misschien kunt gebruiken? Doe de corona regelingencheck.