Gratis lezing over rouw voor inwoners en professionals

14 maart 2023
nieuws

Op donderdag 23 maart komt veelgevraagd spreker en bestsellerschrijver Manu Keirse naar de Bazuinkerk in Kampen om een lezing te houden over rouw en verlies. De lezing is een initiatief van WijZ Welzijn Kampen, Kom Erbij en de gemeente Kampen. Een aanrader voor wie rouwt of een dierbare wil bijstaan in zijn of haar verdriet.

Met dit initiatief willen WijZ Welzijn Kampen, Kom Erbij en de gemeente Kampen extra aandacht geven aan dit thema, om zo de bewustwording over dit onderwerp te vergroten en inwoners te ondersteunen. Want, mensen vinden het vaak moeilijk om over rouw en verlies te praten, ook in hun contact met nabestaanden. En als je iemand verloren hebt, lijkt het of de buitenwereld na een tijdje vindt dat het maar eens klaar moet zijn. Terwijl ieder op z’n eigen tijd en manier rouwt.

Achter rouw staat nooit een punt

Vrijwilligers op de begraafplaatsen in Kampen en IJsselmuiden ontmoeten veel bezoekers op de beide begraafplaatsen. Uit gesprekken met deze bezoekers kwam ook naar voren dat mensen die een dierbare verloren hebben, of hun omgeving, behoefte hebben aan kennis over rouw.

Wethouder Jan Peter van der Sluis: “Rouw gaat vaak niet alleen over verdriet, maar kan ook andere emoties oproepen zoals sterke gevoelens van eenzaamheid: het missen van verbinding met de mensen om je heen. De lezing helpt mensen hierin. Het geeft nabestaanden inzicht over het rouwproces en het geeft de omgeving handvatten hoe de nabestaande hierin ondersteund kan worden. Met de erkenning dat ieder op zijn eigen manier en tijd mag rouwen, krijgt een nabestaande de ruimte om weer stappen te kunnen zetten in het leven als hij er aan toe is. Dat mensen behoefte hebben aan kennis hierover, blijkt ook wel uit de al vele aanmeldingen voor deze lezing.”

Manu Keirse

Prof. dr. em. Manu Keirse is een veelgevraagd spreker over omgaan met verlies en verdriet en heeft verschillende bestsellers op zijn naam staan. Aan de hand van voorbeelden toont hij hoe rouwen niet gelijk staat aan afscheid nemen, maar anders vast leren houden.

Programma

  • 19.15 uur inloop
  • 19.30 uur lezing Manu Keirse
  • 20.45 uur ruimte voor ontmoeting
  • 21.30 uur einde bijeenkomst

Aanmelden kan tot en met 20 maart

De toegang is gratis, maar vanwege het maximaal aantal beschikbare plekken is aanmelden verplicht. Dat kan tot en met 20 maart bij WijZ Welzijn Kampen, door een e-mail te sturen naar kampen@wijz.nu of te bellen met WijZ  Welzijn via 038-4691500.

 

poster manu keirse

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier