Banner toekomst van Kampen

Gemeenteraad selecteert tweehonderd inwoners om mee te denken over de toekomst van Kampen

13 januari 2023
nieuws

Vandaag valt bij tweehonderd willekeurige inwoners van de gemeente Kampen een bijzondere envelop op de mat. De gemeenteraad stuurt deze week een uitnodiging met een ticket voor twee avonden om mee te denken over de toekomst van Kampen. De inwoners zijn geselecteerd op basis van een steekproef en komen uit zowel de binnenstad als het buitengebied. In februari mogen ze twee bijeenkomsten bijwonen waarin ze met de gemeenteraad en met elkaar over allerlei thema’s in gesprek gaan.

Wonen, economie, duurzaamheid en sociale voorzieningen. Het zijn thema’s die in de komende jaren invloed hebben op het karakter van de stad Kampen en de omliggende kernen. Om vandaag de juiste besluiten te kunnen nemen, moet de gemeenteraad nu al bepalen waar Kampen in 2040 wil staan.

“We nodigen een groep inwoners uit om hierover mee te denken”, zegt Jan Willem Schutte van de ChristenUnie namens de gemeenteraad. “Kiezen we voor vernieuwing en groeien we door? Of blijven we de vertrouwde middelgrote woonplaats die we nu zijn?”

Uitnodiging op de deurmat

Deze week valt bij tweehonderd inwoners van de gemeente Kampen een uitnodiging op de deurmat. Zij mogen in de Stadsgehoorzaal twee exclusieve bijeenkomsten over de toekomst van Kampen bijwonen.

“We hopen dat de geselecteerde inwoners bereid zijn om hun stem te laten horen”, aldus Schutte. “Hoe meer inwoners we spreken, hoe beter we weten wat er leeft. En hoe gerichter we een toekomstplan kunnen maken dat bij de gemeente Kampen past.”

Vragenlijst en festival

Ook andere inwoners van de gemeente Kampen krijgen de mogelijkheid om mee te denken over de toekomst. Ze kunnen op www.toekomstvankampen.nl een vragenlijst invullen en in maart het Toekomst-van-Kampen-festival bezoeken. Van jong tot oud en van binnenstad tot buitengebied, iedereen kan op deze manier van zich laten horen. In de zomer verwacht de gemeenteraad het definitieve toekomstplan te presenteren.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier