Gemeenteraad nodigt inwoners en ondernemers uit bij Camping De Toekomst

09 mei 2023
nieuws

De gemeenteraad nodigt inwoners en ondernemers uit om op zaterdag 13 mei mee te denken over de toekomst van Kampen. Niet in de statige raadszaal, maar in alle rust aan een picknicktafel, bij een kampvuur of in een caravan. Camping De Toekomst, de plek voor een goed gesprek, is van 10.00 tot 15.00 uur geopend.

Camping De Toekomst is een initiatief van de gemeenteraad van Kampen. Op het plein voor het stadhuis slaan de gemeenteraadsleden voor één dag hun kamp op om in een ontspannen sfeer met inwoners en ondernemers in gesprek te gaan. Van wonen en werken tot onderwijs, zorg, recreatie en milieu, er komen allerlei thema’s voorbij.

Toekomst van Kampen

De camping is onderdeel van het project de Toekomst van Kampen. Bij dit project blikt de gemeenteraad vooruit. “Om vandaag de juiste besluiten te kunnen nemen, moeten we weten waar we in 2040 willen staan”, zegt Jan Willem Schutte namens de klankbordgroep met vertegenwoordigers van alle fracties. “We vinden het belangrijk dat inwoners en ondernemers hierover meedenken. Kiezen we voor vernieuwing en groeien we door? Of blijven we de vertrouwde middelgrote gemeente die we nu zijn?”

Bijeenkomsten

Om die vragen te kunnen beantwoorden, werden er in de afgelopen maanden allerlei bijeenkomsten georganiseerd. Tweehonderd willekeurige inwoners ontvingen via loting een uitnodiging voor twee sessies met de gemeenteraad, basisschoolleerlingen deelden hun ideeën via een speciaal lesprogramma en er vond een meedenkmiddag voor jongeren plaats.

Concept-toekomstplan

Tijdens de bijeenkomsten werden er veel ideeën verzameld. “Mede op basis van deze ideeën hebben we als gemeenteraad een concept-toekomstplan gemaakt”, vertelt Schutte. “Dit plan delen we bij Camping De Toekomst. We horen graag wat inwoners en ondernemers ervan vinden, zodat we het in de komende periode verder kunnen aanscherpen. Deze zomer verwachten we het definitieve toekomstplan te presenteren.”

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen