Ondertekening spelregels Cruyff Court

Gemeente Kampen en bewoners Brunnepe slaan handen ineen voor spelende jeugd op Cruyff Court

17 augustus 2023
nieuws

De gemeente Kampen en inwoners van de wijk Brunnepe, verenigd in het Actiecomité Brunnepe, hebben samen een manier gevonden om het Cruyff Court van 9.00 tot 21.00 uur open te stellen voor spelende jeugd. Dat gebeurt door continu toezicht door twee volwassenen en gezamenlijk opgestelde spelregels. Deze aanpak gaat morgen in en duurt voorlopig tot het einde van de zomervakantie. Deze aanpak wordt geëvalueerd en er wordt naar een blijvende oplossing gezocht.

Sinds de bijeenkomst van maandag 14 augustus is de afgelopen dagen in gezamenlijk overleg gewerkt aan spelregels, die moeten helpen om de in de buurt ervaren (geluids)overlast binnen de perken te houden. Tegelijkertijd heeft het actiecomité met buurtbewoners een rooster opgesteld, waardoor er tussen 9 en 21 uur steeds twee volwassenen op het Cruyff Court zijn, bij voorkeur vergezeld door een jongerenwerker van WijZ Welzijn. 

Sonja Beniest, woordvoerder van het actiecomité: “We hebben met de gemeente de handen ineengeslagen en gaan samen de toekomst in, mét alle kinderen. En daar ben ik heel erg blij mee.” Ook Luciano Kuipers is blij met deze oplossing. “Het heeft al lang genoeg geduurd, zeker in vakantietijd.” Beniest vult aan: “Natuurlijk is een week voor de kinderen te lang maar ik ben de gemeente dankbaar dat het al met al toch snel is gegaan.” 

Balletje trappen

Locoburgemeester Erik Faber is enthousiast over de inzet van alle buurtbewoners en de jongeren, die heeft geleid tot deze praktische invulling. “De inzet is van meet af aan geweest om georganiseerde activiteiten op het Cruyff Court te laten plaatsvinden. Daarmee hebben we binnen het wettelijk kader maximaal ruimte gezocht om sport en spel op het Cruyff Court mogelijk te houden. Die ruimte wordt nu, dankzij deze samenwerking, maximaal ingevuld en daar ben ik erg blij mee, vooral voor de jeugd zelf.” 

De nieuwe werkwijze gaat vrijdag 18 augustus in. Op maandag 21 augustus is er een feestelijk moment bij het Cruyff Court, waarbij de locoburgemeester conform zijn toezegging een balletje komt trappen. “Die belofte los ik graag in.” 

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

© 2023 Gemeente Kampen