De Ja-sticker komt eraan

16 maart 2023
nieuws

Vanaf 1 april gaat de verspreiding van reclamefolders veranderen. Wie vanaf die datum nog ongeadresseerd drukwerk wil ontvangen, moet een Ja-sticker op de brievenbus plakken. 

Op dit moment wordt in de gemeente nog gebruik gemaakt van de Nee/Nee- en Nee/Ja-stickers. Hiermee kunt u aangeven dat u geen ongeadresseerd reclamedrukwerk of huis-aan-huisbladen wilt ontvangen.

Met de invoering van de Ja-sticker wordt het huidige systeem van verspreiding van ongeadresseerd drukwerk omgedraaid. Dit betekent dat ongeadresseerd drukwerk alleen bezorgd mag worden als u een Ja-sticker op de brievenbus heeft. Zit er geen sticker op een brievenbus? Dan ontvangt u wel huis-aan-huisbladen, maar geen ongeadresseerd reclamedrukwerk. De Nee/Nee-stickers blijven bestaan voor mensen die ook geen huis-aan-huisbladen willen ontvangen.

Wie nu al een Nee/Ja-sticker heeft, omdat hij geen ongeadresseerde reclamefolders maar wel huis-aan-huisbladen wil ontvangen, kan deze gewoon laten zitten.

Voortaan zijn er vier mogelijkheden:

  1. Geen sticker: geen ongeadresseerde reclamefolders, wel huis-aan-huisbladen
  2. Nee/Ja- sticker: geen ongeadresseerde reclamefolders, wel huis-aan-huisbladen
  3. Nee/Nee-sticker: geen ongeadresseerde reclamefolders, geen huis-aan-huisbladen
  4. Ja-sticker: wel ongeadresseerde reclamefolders, wel huis-aan-huisbladen

De Ja-sticker wordt in de komende weken verspreid. U kunt de sticker ook gratis afhalen op het stadhuis. Kijk ook op de pagina Antireclamesticker ophalen.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier