default iconCoronavirus

Het coronavirus is niet weg. Met onderstaande adviezen kunt u besmetting voor uzelf en anderen zo veel mogelijk voorkomen. En kunt u rekening houden met mensen die zich nog zorgen maken om hun gezondheid.

  • Was vaak uw handen.
  • Hoest en nies in uw elleboog.
  • Klachten? Blijf thuis en doe een zelftest.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.
  • Haal uw vaccinatie, boosterprik of herhaalprik.

Landelijke maatregelen

Om het coronavirus onder controle te houden zijn er nog beperkt landelijke maatregelen. De actuele maatregelen staan op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. Daar vindt u ook meer informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Bel dan het landelijke publieksnummer 0800-1351.

Testen op het coronavirus

De zelftest is het uitgangspunt om te bepalen of u besmet bent met het Coronavirus. Het is na een positieve zelftest niet nodig om dit door de GGD te laten bevestigen. Een GGD-test blijft mogelijk voor mensen die in de zorg werken of geen zelftest kunnen gebruiken. Een GGD-test is ook mogelijk voor het krijgen van een herstelbewijs. Zo’n bewijs kan nodig zijn om internationaal te reizen.

In de gemeente Kampen is er een testlocatie aan de Tasveld 17 in IJsselmuiden. U kunt zich hier op afspraak laten testen. Een afspraak maakt u via www.coronatest.nl of via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 (dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur).

Coronavaccinatie

De vaccinatielocatie van GGD IJsselland in Kampen zit aan de Burgwal 59. Op deze locatie kunt u zich alleen op afspraak laten vaccineren. Voor de herhaalprik maakt u een afspraak op planjeprik.nl. Kijk voor andere vaccinaties op www.ggdijsselland.nl.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier