witte anjer

Burgemeester de Rouwe opent Witte Anjerperkje ter ere van Kamper oorlogsveteranen

21 juni 2022
nieuws

Op vrijdag 24 juni opent burgemeester Sander de Rouwe het Witte Anjerperkje in het Groene Hart. Dit is een eerbetoon aan alle Kamper veteranen die zich vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog hebben ingezet voor vredesmissies en de verdediging van ons land.

Op zaterdag 25 juni is het Nationale Veteranendag. Het Witte Anjerperkje is een initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag. Zij roepen gemeenten op hun veteranen te eren met een Witte Anjerperkje. De witte anjer bloeit in de dagen voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag. De witte anjer staat symbool voor respect en waardering voor de Nederlandse veteranen.

350 Kamper veteranen

Inmiddels gaven ongeveer 50 gemeenten gehoor aan de oproep. De gemeente Kampen is hier één van. Burgemeester Sander de Rouwe: “Het initiatief van het Nationaal Comité Veteranendag omarm ik volledig. Oorlogsveteranen stelden hun leven in de waagschaal voor de vrede. Dat is waarom wij in ons land nu in vrijheid kunnen gaan en staan. Daar ben ik enorm dankbaar voor. En het is goed daar regelmatig bij stil te staan; helemaal gezien de huidige situatie in Oekraïne. In de gemeente Kampen wonen ongeveer 350 veteranen. Het Witte Anjerperkje is een mooie plek om bij hun inzet stil te staan en onze respect voor hen te tonen.”

Eregroet

De Kamper oorlogsveteranen dienden onder meer in Nederlands Indië, Nieuw Guinea, Libanon, Irak, Bosnië, Cambodja en Afghanistan. Een aantal van hen is aanwezig bij de opening van het Witte Anjerperkje. De opening vindt plaats op 24 juni om 15.00 uur bij de Cellebroederspoort. Na het openingswoord van de burgemeester onthult hij samen met een veteraan een bord met uitleg over de Witte Anjer. Na een toespraak van de voorzitter van Stichting Veteranen Kampen, brengen de veteranen een eregroet en is de ceremonie ten einde.

Contact met de gemeente

U kunt online een afspraak maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier