destination-plan iconBestemmingsplan wijzigen

In een bestemmingsplan staat waar, wat en met welk doel gebouwd mag worden. De gemeente kan het bestemmingsplan wijzigen. U kunt de gemeente ook vragen om het bestemmingsplan te wijzigen.

Mededeling

De gemeente Kampen neemt sinds 1 juli 2023 geen nieuwe verzoeken voor het herzien of wijzigen van een bestemmingsplan meer in behandeling. Dit heeft te maken met de komst van de Omgevingswet per 1 januari 2024. Informatie over deze wet vindt u op de Omgevingswet.

Beschrijving

Heeft u een bouwplan dat niet in het bestemmingsplan past? Dan zijn er soms mogelijkheden om medewerking te verlenen aan het bouwplan. Hiervoor worden aparte procedures gevoerd, waarbij alle belangen worden afgewogen.

Aanvragen

Wilt u weten hoe de gemeente tegenover uw bouwplan staat? Vraag dan een vooroverleg ruimtelijk initiatief aan. U hoeft hierbij niet gelijk gedetailleerde informatie aan te leveren. Aan de hand van het vooroverleg krijgt u een principe-uitspraak. Deze principe-uitspraak maakt duidelijk hoe de gemeente tegen uw bouwplan aankijkt.

Staat de gemeente positief tegenover uw plan dan zijn er twee mogelijkheden voor een aanpassing van het bestemmingsplan. U kunt direct een omgevingsvergunning aanvragen of u kunt een aanvraag doen om het bestemmingsplan aan te passen. U moet in de meeste gevallen bij deze aanvraag een ruimtelijke onderbouwing aanleveren. Ook moet u onderzoeksrapporten aanleveren. Denk bijvoorbeeld aan een bodemonderzoek en een geluidsonderzoek.  

Wet en regelgeving

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Kampen