Aardgasvrij begint in Wilsum en Het Onderdijks

07 maart 2023
nieuws

Wilsum en Het Onderdijks gaan als eersten aan de slag om te onderzoeken hoe zij in de toekomst hun huizen aardgasvrij kunnen verwarmen. De gemeente buigt zich ook over dit vraagstuk, maar betrekt hierin graag haar bewoners. Daarom is er op 16 maart in Het Onderdijks en op 23 maart in Wilsum een eerste bijeenkomst om met belangstellende wijkbewoners aan de slag te gaan.

We gebruiken steeds minder aardgas en in 2050 gaat de gaskraan dicht. In heel Nederland, en dus ook in Kampen kunnen we dan geen aardgas meer gebruiken. Er is gekozen om te beginnen in Wilsum en Het Onderdijks omdat zij als voorbeeld voor de rest van Kampen kunnen dienen. Het Onderdijks is een relatief nieuwe stadswijk waar de woningen redelijk op elkaar lijken. Wilsum heeft een meer divers woningenbestand. De gemeente wil zo een brede doorsnee van woningtype en wijksamenstelling krijgen. De lessen die geleerd worden in Het Onderdijks en Wilsum worden meegenomen naar de rest van de gemeente in de aankomende jaren.

Warmtetransitievisie

De gemeente heeft inmiddels al een Warmtetransitievisie opgesteld. In deze Warmtetransitievisie worden de mogelijkheden voor een alternatief voor gas per wijk verkend, maar er worden nog geen definitieve keuzes gemaakt. Dat wil de gemeente samen met de inwoners doen; samen onderzoeken hoe en hoe snel de doelstelling aardgasloos bereikt kan worden voor hun wijk.

De wijkaanpak wordt samen met de externe bureaus Studio Vers Bestuur (Het Onderdijks) en Buurkracht (Wilsum) uitgevoerd.

Op www.duurzaambouwloket.nl/gemeente/kampen vind je allerlei tips om je huis nu al energiezuiniger te maken.

Contact met de gemeente

U kunt een afspraak online maken bij Burgerzaken. Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op. 

Telefoon 14 038
WhatsApp 06-57008800
E-mail info@kampen.nl
Adres Burgemeester Berghuisplein 1
8261 DD  Kampen
Postadres Postbus 5009, 8260 GA Kampen

Openingstijden Stadhuis

Maandag 8.30 - 17.00 uur
Dinsdag 8.30 - 17.00 uur
Woensdag 8.30 - 17.00 uur
Donderdag 8.30 - 17.00 uur
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

In de oneven weken is het stadhuis op woensdag tot 20.00 uur open.

Reacties

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. Met uw reactie kunnen wij de website verder verbeteren!

Reactieformulier