Sluiten
  1. Stuur door
  2. Bedankt
* = verplicht veld

Zwembad

In de gemeente Kampen zijn twee zwembaden. Zwembad ‘De Steur’ aan de Broedersingel 1 is eigendom van de gemeente Kampen. Zwembad ‘Sonnenberch’ aan de Oosterholtseweg 18b in IJsselmuiden is in eigendom van een particuliere organisatie, Sportcentrum Sonnenberch. Zwembad ‘De Steur’ is aan vernieuwing toe en de bouw van een nieuw zwembad is gestart aan Burgemeester Berghuisplein 2, evenwijdig aan de Europa-allee.
Luchtfoto zwembad De Steur
In april 2009 heeft de gemeenteraad van Kampen gekozen voor vervangende nieuwbouw van zwembad ‘De Steur’. Met het aanbieden van een zwemgelegenheid voor de inwoners wordt voorzien in de maatschappelijke behoefte aan sport- en recreatiegelegenheid, volksgezondheid, veiligheid en leefbaarheid binnen de gemeente. De gemeenteraad heeft gekozen voor een variant die optimaal voorziet in de behoeften van de breedtesport en recreatie.

Ontwerp en exploitatie

Architect Venhoeven CS architecture+urbanism, Goudstikker & De Vries B.V. (constructeur) en Deerns Nederland B.V. (adviseur technische installaties) zijn mede verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe zwembad.
In november 2014 is het beheer en de exploitatie gegund aan Sportfondsen Kampen B.V.

Bouwrijp maken terrein

Maandag 2 februari 2015 startte aannemingsbedrijf Van der Weerd uit Grafhorst met het bouwrijp maken van het terrein van het nieuwe zwembad en de toekomstige parkeerplaats van het nieuwe bad. Het bouwrijp maken is inmiddels afgerond.

Bouw

De bouw van het nieuwe zwembad is gelijktijdig gestart met het bouwrijp maken van het terrein. Burgland Bouw B.V. uit Dodewaard voert de bouwwerkzaamheden uit. Pranger-Rosier Installaties B.V. uit Dokkum verzorgt de werktuigkundige installaties. Hellebrekers Technieken B.V. uit Nunspeet is de aannemer voor de elektrotechnische installaties en Kunststofwerktuigbouw KaWeBe uit Boxtel verzorgt de waterbehandelingsinstallaties.
De eerste fase van de bouw zit er inmiddels op. In deze fase werd het heiwerk verricht en het plaatsen van damwanden. Ook is er een waterremmende injectielaag, bestaande uit biologisch afbreekbaar middel, aangebracht om te voorkomen dat grondwater via de bodem van de put omhoog komt. Tenslotte zijn de vloeren van de zwembassins in één keer gestort en monolithisch afgewerkt.
Vlak na de zomer is gestart met de tweede fase. Het grondwerk voor de funderingen is gereedgemaakt en de fundering is gestort. Ook is de bekisting van het wedstrijdbassin gestort.
Het bouwverkeer maakt gedurende de bouwwerkzaamheden gebruik van de Europa-allee om naar de bouwplaats te rijden. Hiervoor is een tijdelijke in- en uitrit gemaakt vanaf de Europa-allee.
De bouwwerkzaamheden verlopen geheel volgens planning. Het nieuwe zwembad zal in januari 2017 open gaan voor publiek.

Nieuws

Wilt u graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de bouw van het zwembad, dan kunt u alle actualiteiten lezen op de Facebookpagina ‘Nieuwbouw zwembad De Steur’.