Sluiten
  1. Stuur door
  2. Bedankt
* = verplicht veld

Zwembaden

In de gemeente Kampen zijn twee zwembaden. Zwembad ‘De Steur’ aan de Broedersingel 1 is eigendom van de gemeente Kampen. Dit zwembad is aan vernieuwing toe. Binnenkort start de bouw van een geheel nieuw zwembad evenwijdig aan de Europa-allee. Eind 2014 heeft de gemeente Kampen zwembad Sonnenberch in IJsselmuiden verkocht.
Luchtfoto zwembad De Steur
In april 2009 heeft de gemeenteraad van Kampen gekozen voor vervangende nieuwbouw van zwembad De Steur. Met het aanbieden van een zwemgelegenheid voor de inwoners wordt voorzien in de maatschappelijke behoefte aan sport- en recreatiegelegenheid, volksgezondheid, veiligheid en leefbaarheid binnen de gemeente. De gemeenteraad heeft gekozen voor een variant die optimaal voorziet in de behoeften van de breedtesport en recreatie.
De start van de bouw van het nieuwe zwembad vindt plaats in april 2015 en het wordt gebouwd in het Groene Hart evenwijdig aan de Europa-allee aan het Burgemeester Berghuisplein 2. Het is de planning dat het nieuwe zwembad per 2 januari 2017 geopend wordt voor het publiek.

Ontwerp en exploitatie

Architect VenhoevenCS architecture+urbanism, Goudstikker & De Vries B.V. (constructeur) en Deerns Nederland B.V. (adviseur technische installaties) zijn mede verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe bad. Wie het nieuwe zwembad gaat bouwen is momenteel nog niet bekend. De aanbesteding loopt hiervoor nog. In november 2014 is het beheer en de exploitatie definitief gegund aan Sportfondsen Kampen B.V.

Bouwrijp maken terrein

Maandag 2 februari 2015 begint aannemingsbedrijf Van der Weerd uit Grafhorst met het bouwrijp maken van het terrein van het nieuwe zwembad en de toekomstige parkeerplaats van het nieuwe zwembad. Alle benodigde vergunningen voor de nieuwbouw van het zwembad zijn verleend en onherroepelijk. De einddatum van het bouwrijp maken van het terrein hangt af van de zetting van de ondergrond. Tijdens het bouwrijp maken van het terrein en de bouw van het nieuwe zwembad wordt een aparte route ingesteld voor het bouwverkeer. Bouwverkeer gaat gedurende de bouwwerkzaamheden gebruik maken van de Europa-allee om naar de bouwplaats te rijden. Hiervoor wordt er een tijdelijke in- en uitrit gemaakt vanaf de Europa-allee. Fietsers worden tijdelijk omgeleid via een tweerichtingen-fietspad aan de westzijde van de Europa-allee.
Door de bouw van het zwembad is handhaven van het hondendolterrein niet mogelijk. Het hondendolterrein, inclusief de bankjes, wordt tijdelijk verplaatst naar het stuk gras tussen het kunstgrasveld en de Broedersingel. Dit gebeurt direct bij aanvang van het bouwrijp maken.