Sluiten
  1. Stuur door
  2. Bedankt
* = verplicht veld

Eerste kunstwerk Het Onderdijks een feit

In aanwezigheid van cultuurwethouder Janita Tabak is op woensdag 13 juli 2011 het monumentale kunstwerk Het Hert (Oh Deer) in het ovaal van de wijk Het Onderdijks geplaatst.
Het Hert vormt het eerste deel van het kunstproject ‘Un Jour Fabuleux’ dat in 2011 in de nieuwbouwwijk Het Onderdijks wordt gerealiseerd door het kunstenaarsduo Dedden en Paul Keizer.

De plaatsing van Het Hert vond plaats in twee etappes. Eerst de aluminium zuil en daarna het bronzen Hert. Rond de voet van het beeld komt nog een cirkelvormig ‘tapijt’ zodat het kunstwerk ook gebruikt kan gaan worden als ontmoetingsplek. Het Hert richt zich vanuit zijn hoge positie naar beneden en zoekt contact met degene die op bezoek komt.

Het totale kunstproject bestaat uit een drietal monumentale kunstobjecten: Het Hert, De Eend en De Karper. Het tweede kunstwerk 'De Eend' wordt naar verwachting begin oktober geplaatst. Het laatste kunstwerk 'De Karper' is in december aan de beurt. Bij alle beelden maken de kunstenaars gebruik van telkens twee materialen, brons en aluminium. Alle beelden bestaan uit gietwerk.

Zie voor filmpje http://www.youtube.com/watch?v=EkcVqKnzG0c
Informatie over kavels:
Gemeente Kampen
Mevrouw A. van Dam
Telefoon: (038) 339 28 12
E-mail: a.vandam@kampen.nl